Vėl kviečia iniciatyva „Švarių rankų šokis 20“!

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras (ULAC), kartu su savivaldybių visuomenės sveikatos biurais, šį rudenį, jau devintus metus iš eilės, kviečia ikimokyklinių įstaigų auklėtinius, pradinių klasių moksleivius ir jų šeimas sukurti „Švarių rankų šokį 20“, kuriame atsispindėtų rekomenduojamos rankų plovimo higienos taisyklės ir teisingo kosėjimo etiketo judesiai.

Higienos įpročiai formuojasi vaikystėje, todėl ULAC ragina ikimokyklinių įstaigų ir pradinių klasių ugdytinius bei šeimas lavinti asmens higienos įpročius ir kviečia kūrybiškai pažvelgti į švarių rankų ir teisingo kosėjimo etiketo svarbą – sukurti originalų šokį. Nuolat kartojami ir nuotaikingai atliekami judesiai didina tikimybę, jog vaikai greičiau įsisavins informaciją ir jos greitai neužmirš.
 
Originaliausio šokio kūrėjų laukia prizai!

Užkrečiamųjų ligų prevencijai itin svarbi higiena. Per nešvarias rankas plinta įvairios virusinės ir bakterinės infekcijos, galinčios sukelti rimtų pavojų sveikatai, tačiau daug užkrečiamųjų ligų, tokių kaip tuberkuliozė, gripas, tymai ar ūmios viršutinių kvėpavimo takų infekcijos plinta oro lašeliniu keliu. Pavyzdžiui, tuberkulioze vaikai dažniausiai užsikrečia nuo suaugusiųjų, kurie serga atvira šios ligos forma, todėl svarbu mažiesiems rodyti tinkamą pavyzdį bei ugdyti rankų plovimo ir kosėjimo etiketo įpročius.

Iniciatyva „Švarių rankų šokis“ skirta ugdyti teisingus vaikų rankų higienos įpročius, susipažinti su kosėjimo etiketu ir į procesą pažvelgti linksmai.

Taisyklės ugdymo įstaigoms:

  • Kartu su grupės draugais sukurkite iki 1 min. trukmės šokį, kuriame atsispindėtų rekomenduojami rankų plovimo ir kosėjimo judesiai. Juos rasite žemiau.
  • Šokį kokybiškai nufilmuokite.
  • Įrašą įkelkite į interneto svetainę youtube.com ir pavadinkite jį ULAC iniciatyva „Švarių rankų šokis 20“ bei nepamirškite čia nurodyti autorystės.
  • Užpildykite registracijos formą (laisva), nurodykite savo mokytojo/auklėtojo vardą, pavardę, grupę,  įstaigos pavadinimą, miestą, el. paštą, pridėkite vaizdo įrašo nuorodą, ir ją atsiųskite el. paštu sokis@ulac.lt iki š. m. lapkričio 13 dienos.

Taisyklės šeimai:

  • Kartu su šeima sukurkite iki 1 min. trukmės šokį, kuriame atsispindėtų rekomenduojami rankų plovimo ir kosėjimo judesiai. Juos rasite žemiau.
  • Šokį kokybiškai nufilmuokite.
  • Įrašą įkelkite į interneto svetainę youtube.com ir pavadinkite jį ULAC iniciatyva „Švarių rankų šokis 20“.
  • Užpildykite registracijos formą (laisva), nurodykite savo vardą bei pavardę, el. paštą, miestą, pridėkite vaizdo įrašo nuorodą, ir ją atsiųskite el. paštu sokis@ulac.lt iki š. m. lapkričio 13 dienos.

Per visą iniciatyvos gyvavimo laikotarpį konkurse dalyvavo daugiau nei 500 ugdymo įstaigų iš visos Lietuvos. Švarių rankų šokį sušoko virš 33 tūkst. vaikų, padedant auklėtojams, tėvams ir šeimos nariams mažieji mokėsi taisyklingai plauti rankas bei susipažino su teisingo kosėjimo etiketo judesiais.

2019-ųjų metų „Švarių rankų šokio“ nugalėtojus surasite čia.

Pranešimą paskelbė: Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-09-30 13:12
Sveikata, grožis, Medicina, farmacija
pasidalinti
atgal