Ministerijos iniciatyva – daugiau galimybių atsidaryti sąskaitas trečiųjų šalių verslui

Vyriausybė posėdyje trečiadienį pritarė Ekonomikos ir inovacijų ministerijos siūlymui, kad, steigiant įmones, jų kaupiamąsias sąskaitas būtų galima atsidaryti ne tik bankuose, bet ir elektroninių pinigų įstaigose. Šiuo tikslu būtų keičiami Akcinių bendrovių, Viešųjų įstaigų ir Ūkinių bendrijų įstatymai. 

„Tai svarbus žingsnis siekiant pašalinti kliūtis pritraukiant kvalifikuotų specialistų iš trečiųjų šalių, įskaitant ir politinės krizės apimtą Baltarusiją. Šiuo metu kaupiamąsias sąskaitas steigiant įmones galima atidaryti tik Lietuvoje veikiančiuose bankuose, o tai akivaizdžiai apsunkina įmonių steigimo procedūrą trečiųjų šalių asmenims, taip pat riboja konkurenciją finansų ir kredito sektoriuje. Jeigu Seimas pritartų, pakeitimai įsigaliotų jau nuo šių metų lapkričio“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.   

Dėl dabartinės politinės situacijos Baltarusijoje vis daugiau jos įmonių planuoja persikelti į kaimynines valstybes, todėl Lietuva suinteresuota pritraukti kuo daugiau inovatyvių šios šalies bendrovių. Tarp priemonių, palengvinančių įmonių persikėlimą į Lietuvą, yra numatomas paprastesnis įmonės registravimas. Planuojami pokyčiai ir dėl kvalifikacijos reikalavimų neatitinkančių darbuotojų atgabenimo, nes kai kurie informacinių technologijų sektoriaus atstovai Baltarusijoje neturi oficialaus išsilavinimo. 

Siekdamos padėti Baltarusijos bendrovėms paprasčiau ir greičiau atsidaryti sąskaitas, Ekonomikos ir inovacijų ministerijai pavaldžios įstaigos VšĮ „Investuok Lietuvoje“ ir VšĮ „Versli Lietuva“ jau dabar vieno langelio principu teikia visą reikiamą pagalbą verslo persikėlimo klausimais trečiųjų šalių piliečiams ir įmonėms. Minėtos institucijos glaudžiai bendradarbiauja su įvairiomis šalies finansų įstaigomis, ministerijomis, valstybinėmis institucijomis

Pranešimą paskelbė: LR ekonomikos ir inovacijų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-09-30 13:23
Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal