Pristatoma Plungės ir Rietavo krašto fotoklubo „Žybt“ darbų paroda „Žemaičio kodas“, skirta Tautodailės metams

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Ketvirtadienis, 2020 m. spalio 1 d.
Renginio pradžia: 13:00
Renginio vieta: Seimo Spaudos konferencijų salėje

Spalio 1 d., ketvirtadienį, 13 val. Spaudos konferencijų salėje (Seimo II r.) bus pristatyta Plungės ir Rietavo krašto fotoklubo „Žybt“ kūrybinių darbų paroda „Žemaičio kodas“, skirta Tautodailės metams. Paroda eksponuojama Seimo II ir III rūmus jungiančioje galerijoje spalio 1–16 dienomis Seimo nario Andriejaus Stančiko iniciatyva.

  

Fotoklubas „Žybt“ įkurtas tik 2011 m. pabaigoje. Plungės ir Rietavo kraštą nuo seno garsino Lietuvos fotomenininkų sąjungos Plungės skyrius, Plateliuose vykdavusios tarptautinės fotoparodos „Žmogus ir žemė“. Jau laisvoje Lietuvoje fotografų darbai eksponuoti 4-ojoje ir 5-ojoje Pasaulio žemaičių dailės parodose, kurias rengia Plungės kunigaikščio M. Oginskio rūmuose įkurtas Žemaičių dailės muziejus. Nuo 2007 m. Plungės viešoji biblioteka miesto šventės metu rengia jau tradicine tapusią parodą „Fotoalėja“, 2010 m. pradėta rengti didžiulės apimties tarptautinė paroda „Plungės fotobienalė“. Tad buvo tik laiko klausimas, kada bus oficialiai įkurtas fotografų klubas. Ir tas laikas atėjo...

Šiuo metu fotoklube oficialių narių yra 20. Nuo pat įsikūrimo fotoklubo nariai ieškojo naujų pažinčių ir bendraminčių. Dalyvavo socialiniuose projektuose „Help portrait“ – fotografavo senelių globos namuose. Fotoklubas aktyviai bendradarbiauja su Žemaitijos nacionaliniu parku, Ventos regioniniu parku. Klubas savo gretose turi ir patyrusių profesionalių fotografų, ir daug aktyvaus, gabaus bei darbštaus jaunimo. Klubo nariai rengia nemažai didesnių ar mažesnių personalinių fotoparodų savo krašte ir svetur.

Fotoklubas keletą metų iš eilės rengia ir turistines išvykas į užsienį: jau aplankyta Ukraina, Moldavija, Estija, Slovakija, Lenkija, Vengrija, Latvija. Organizuojama daug fotožygių po Žemaitiją ir visą Lietuvą.

 

 

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-09-30 16:39
Politika, Kultūra
Renginio pradžia
2020-10-1, ketvirtadienis13:00
Renginio vieta
Seimo Spaudos konferencijų salėje
pasidalinti
atgal