Seimas panaikino pasikartojančias teisės normas Lukiškių aikštės funkcijas reglamentuojančiuose teisės aktuose

Seimas pritarė projektui, kuriuo, siekiant išvengti teisės normų pasikartojimo, pripažįstamas netekusiu galios Seimo 1999 m. vasario 11 d. nutarimas „Dėl valstybės sostinėje esančios Lukiškių aikštės funkcijų“.

„Daug diskusijų ir ginčų keliantis aikštės statusas ir funkcijos yra įtvirtintos dvejuose Lietuvos Respublikos Seimo priimtuose teisės aktuose. Tai yra 1999 m. vasario 11 d. nutarime ir visai nesenai, 2020 m. rugpjūčio 1 d. įsigaliojusiame įstatyme Nr. XIII-3202. Ir šituo projektu siekiama, kad nebūtų dubliavimo, kas yra parašyta šituose dvejuose teisiniuose dokumentuose“, – projekto pristatymo metu sakė Kultūros komiteto narys Stasys Tumėnas.

Nutarimas „Dėl Lietuvos Respublikos Seimo 1999 m. vasario 11 d. nutarimo Nr. VIII-1070 „Dėl valstybės sostinėje esančios Lukiškių aikštės funkcijų“ pripažinimo netekusiu galios“ (projektas Nr. XIIIP-5123(2) priimtas už balsavus 69, prieš – 3, susilaikius vienam Seimo nariui.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2020-10-01 11:02