Seimo nario Emanuelio Zingerio pranešimas: baltarusių kovos už demokratiją palaikymui – fotografijų paroda „Proveržis“

Pridedama parodos nuotrauka (aut. - Dmitrij Dmitrijiev (fotokorespondentas „Novyj Čas“)

Spalio 9 d., penktadienį, 13 val. Lietuvos laisvės gynėjų galerijoje (Seimo I rūmai) bus pristatyta Baltarusijos fotografų, fotomenininkų ir mitingų dalyvių fotografijų paroda „Proveržis“. Paroda skirta Baltarusijos demokratijos dvejų mėnesių sukakčiai. Parodos iniciatorius – Seimo narys Emanuelis Zingeris.

„Baltarusijos žmonės susigrąžino orumą ir drąsą, todėl rugpjūčio 9 dieną pakilo į kovą už savo laisvę ir demokratiją. Jie turi būti išgirsti ir siekia, kad valdžios uzurpatoriai gerbtų jų valią ir pradėtų kalbėtis, – sako parlamentaras Emanuelis Zingeris. – Kiekvieną savaitgalį šimtatūkstantinė minia renkasi į taikias eisenas miestų centruose ir apsiginklavusi vėliavomis, plakatais ir dainomis priešinasi suklastotiems rinkimams, kovoja už savo ir visos tautos pasirinkimo teisę ir ateitį.

Negali nesižavėti šiuo žmonių laisvės proveržiu ir nepalaužiama žmonių valia, kai nepaisant jėgos struktūrų represijų, kiekvieną savaitgalį jų susirenka vis daugiau ir daugiau, vis garsiau pareikšdami savo teisę į laisvę ir demokratiją. Lietuva labai gerai suvokia laisvės kainą ir koks svarbus yra palaikymas šioje kovoje.

Siekiant išreikšti paramą baltarusiams ir parodyti, kad jie kovoje ne vieni, mano iniciatyva Seime surengta fotografijų paroda, kuri atskleidžia visą taikaus pasipriešinimo ir atbundančios tautos grožį. Parodos „Proveržis“ lankytojai galės išvysti Baltarusijos fotografų, fotomenininkų ir mitingų dalyvių darbus, kurie pakvies kiekvieną žiūrovą išeiti į gatvę drauge ir bent akimirkai pasijusti įvykių liudininkais. Privers akimirkai susimąstyti ir paklausti savęs: „Ar mes girdime kai kalba kiti, ar mūsų klauso kai kalbame mes? Gal netrukus teks gatvėje dialogo ieškoti patiems?“

Parodos sudarytojas Nerius Pivoras.

Paroda eksponuojama 2020 m. spalio 8 – 23 dienomis.

Parodos pristatymo renginyje bus fotografuojama bei filmuojama, nuotraukos bei vaizdo įrašai bus skelbiami socialiniuose tinkluose bei žiniasklaidoje.

 

Atsižvelgiant į COVID-19 situaciją yra būtina visų renginių dalyvių registracija ČIA.

 

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-10-08 17:37
Tarptaut.santykiai, Politika
Prisegti failai
pasidalinti
atgal