Aukso medalių įteikimu Kaune prasidėjo 12-oji paroda „Rinkis prekę lietuvišką“

Penktadienį Kaune lankytojams „Žalgirio“ arenos duris atvėrė tradicinė, 12-ąjį kartą organizuojama Lietuvos gamintojų paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ bei kūrėjų erdvė „Mados pasažas“. Visą savaitgalį – spalio 9-11 dienomis – šurmuliuosiantis renginys prasidėjo reikšmingu akcentu – aukso medalių geriausiems šių metų parodos gaminiams įteikimu. Nugalėtojus bei parodos lankytojus sveikino ir Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis, Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius bei daugelis kitų garbių svečių.

„Rinkis prekę lietuvišką! Jau daugelį metų ją renkamės, parodoje susitikdami kasmet. Tiesa, nors tai yra žmonių pasirinkimas, tačiau būtent parodos dalyviai kažkada anksčiau priėmė sprendimą ir pasirinko vystyti veiklą, juos bei mus atvedusią į šią parodą“, - į parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ atidarymo ir apdovanojimų ceremoniją susirinkusius sveikino LR Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Startą 12-ajai Lietuvos gamintojų parodai „Rinkis prekę lietuvišką“ visos Vyriausybės vardu paskelbė ir LR Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

„Lietuvos verslas yra gyvas, gajus, išradingas ir inovatyvus. Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ be abejo susideda iš dviejų dalių – gamintojų ir vartotojų. Asmeniškai aš visuomet ieškau lietuviškos prekes bet kurioje prekybos vietoje, nes man, kaip ir daugeliui kitų Lietuvos pirkėjų, ji asocijuojasi su kokybe bei natūralumu. Labai džiugu, kad parodos metu bus organizuojamos ir konferencijos, leisiančios įgyti ir naudingų žinių apie tai, kaip pasinaudoti krizės suteikiamomis galimybėmis. Juk kiekviena krizė duoda impulsą ar galimybę ir iš kiekvieno krizinio taško gamintojas bei pirkėjas išeina turtingesnis, imlesnis, su didesnėmis galimybėmis. Tad, mieli parodos lankytojai ir dalyviai, sveikinu jus visus susirinkusius čia ir linkiu gerų pardavimų, gerų produktų bei gerų pirkėjų“, - sakė Vyriausybės kancleris.

Parodos atidarymo ceremonijos metu susirinkusius lankytojus bei dalyvius sveikino ir LR Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

„Labai malonu jus pasveikinti šios tradicinės šventės proga – susirinkus į parodą „Rinkis prekę lietuvišką“. Susipažinęs su aukso medalių laimėtojų sąrašu bei pasivaikščiojęs tarp parodos stendų, turiu pasakyti, kad mane stebina gamintojų sumanumas ir produktų ekologiškumas, stebina idėjų naujumas ir inovatyvumas. Turbūt dėl to ir buvau pakviestas čia šiandien, kaip Ekonomikos ir inovacijų ministras, tarti sveikinimo žodį. Džiaugiuosi sumanumu ir linkiu didelės sėkmės visiems dalyviams versle!“, - sakė LR Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

Dalyvius bei lankytojus parodoje sveikino ir Žemės ūkio ministro patarėjas Rosvaldas Gorbačiovas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Vidmantas Janulevičius, Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas bei Kauno krašto pramonininkų ir darbdavių asociacijos prezidentas Jonas Guzavičius.

Daugiau nei dvi dešimtys metų geriausiųjų

Oficialios renginio atidarymo ceremonijos metu parodos aukso medaliais buvo apdovanoti per dvi dešimtys šalyje sukurtų gaminių. Autoritetinga komisija iš anksto konkursui pateiktas paraiškas vertino visą rugsėjį, o galutinis komisijos verdiktas nežinomas buvo ne tik į atidarymą susirinkusiems lankytojams, bet ir patiems laureatams.

Gamintojai su savo pristatomomis naujienomis varžėsi maisto ir gėrimų, kosmetikos ir buitinės chemijos, aprangos ir kitose kategorijose. Komisija juos vertino atsižvelgiant į kokybės, inovatyvumo, draugiškumo aplinkai ir kitus parametrus.

2020-ųjų metų parodos „Rinkis prekę lietuvišką“ aukso medaliais pasipuošė:

  • „Žagarės pieninė“ (Skaistgirio ŽŪB) varškės užtepėlė su česnakiniais prieskoniais.
  • AB „Kiaulių veislininkystė“ plonos kiaulienos dešrelės.
  • UAB „Laugena“ grietiniečiai su varškės įdaru.
  • MB „Medaus magija“ medaus desertas „Tėvynė“.
  • Jolantos Šiugždienės „Naminis Jolantos šakotis“.
  • Ūkininkės Audronė Ispiryan aviečių sėklų aliejus.
  • UAB „Ekofrisa“ ekologiški batonėliai ir granola iš grikių.
  • Pakruojo dvaro spirito varyklos ir alaus bravoro čiobrelių likeris su medumi ir šafranu.
  • UAB „Mėmelio vynas“ pusiau saldus agrastų vynas (2019).
  • „MANILLA“ (UAB „Dermofaktorius“) apsauginis-maitinamasis šalčio kremas „SILENTIUM“.
  • „MANILLA“ (UAB „Dermofaktorius“) poras valantis veido šveitiklis-kaukė su avižų ekstraktu, makadamijų aliejumi ir baltuoju moliu „NUDITUM“.
  • MB „Filmai ir kvapai“ deivių rankų kremas „FRANGIPANI“.
  • GREEN FEEL‘S“ (UAB „Cosmoway“) dušo želė „Man enjoy your extreme energy“.
  • GREEN FEEL‘S“ (UAB „Cosmoway“) daugiafunkcė dantų pasta su natūraliu baziliko ekstraktu ir eteriniu pipirmėčių aliejumi.
  • UAB „Natūralios idėjos“ šilko muilas veidui.
  • UAB „Natūralios idėjos“ namų kvapas „FRANKINCENSO by Saugirdas Vaitulionis“
  • „MUNDUS“ (UAB „Mundus LT“) orkaičių valiklis su purkštuvu.
  • VšĮ „Biokosmetikos akademija“ kietas šampūnas kailiui ir odai „PET care“.
  • AB „Gija“ aplinkai draugiškas moheros ir šilko megztinis.
  • „inAVATI“ (UAB „Siulvedė“) moteriškas, slaptasiūlis, diržu sujuosiamas amžinosios klasikos paltas.
  • UAB „Paliūtis“ vaikiški neperšlampami batai „STAR“ iš perdirbtų medžiagų.

Per 240 Lietuvos gamintojų

Paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ Kauno „Žalgirio“ arenoje šurmuliuos iki sekmadienio vakaro. Parodoje lankytojų visą savaitgalį lauks per 240 visiems jau puikiai pažįstamų bei veiklą dar tik pradedančių šalies gamintojų, atstovaujančių maisto ir gėrimų, kosmetikos, buitinės chemijos, namų, interjero, statybų ir kitas sritis. Atskiroje „Mados pasažo“ erdvėje lankytojų laukia šalies aprangos ir aksesuarų kūrėjai. Jie ne tik pristato savo kuriamus produktus, bet ir suteikia galimybę juos įsigyti specialiomis gamintojo kainomis.

Parodoje įsikūrė ir „Versli Lietuva“ organizuojama „Socialinio verslo prekybos arka“, kurioje – ne tik išskirtinius produktus gaminantys bei paslaugas siūlantys, bet ir į opias socialines problemas atsigręžiantys šalies verslai.

Greta šimtų prekybininkų stendų, tiek lankytojų, tiek dalyvių laukia ir vertinga konferencijų, pranešimų bei susitikimų programa. Penktadienį nuo 12:00 iki 17:00 val. vyks konferencija „Eksporto kodas. Kaip neišvaistyti geros krizės?“, o šeštadienį, nuo 10:30 iki 16:00 val. – informacinis renginys „Bioekonomika ir maisto pramonės ateitis. Kaip mes įveiksime iššūkius?“.

Taip pat šeštadienį, spalio 10 dieną, nuo 12:00 iki 14:00 val. lankytojai kviečiami susitikti su Dakaro lenktynių legenda – lenktynininku Antanu Juknevičiumi. Paroda taps finaliniu „KREDA veža Dakaro istorijas“ turo tašku ir paskutiniu turo susitikimu su A. Juknevičiumi.

Penktadienį ir šeštadienį paroda „Rinkis prekę lietuvišką“ lankytojams atvira nuo 10:00 iki 18:00 val., sekmadienį – nuo 10:00 iki 16:00 val. Siekdami visų saugumo, bilietus į parodą įsigyti organizatoriai rekomenduoja elektroniniu būdu. Lankytojų patogumui, tai kelių paspaudimų pagalba galima padaryti ČIA.

Pranešimą paskelbė: UAB "Ekspozicijų centras"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal