Seimo delegacijos Tarpparlamentinėje Sąjungoje pirmininkė Guoda Burokienė: „Dvylika plius“ grupė išrinko naują grupės pirmininką“

2020 m. spalio 27 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo delegacijos Tarpparlamentinėje Sąjungoje pirmininkė Guoda Burokienė ir delegacijos narys Jonas Jarutis dalyvavo Tarpparlamentinės Sąjungos „Dvylika plius“ grupės nuotoliniame susitikime, skirtame pasirengti Tarpparlamentinės Sąjungos Valdančiosios tarybos posėdžiui, vyksiančiam 2020 m. lapkričio 1–4 d.

Susitikimo metu „Dvylika plius“ grupės nacionalinių delegacijų atstovai dalyvavo nuotoliniuose slaptuose grupės pirmininko rinkimuose. Buvo iškeltos trys kandidatūros į „Dvylika plius“ grupės pirmininko postą: Belgijos Karalystės Senato ir Flandrijos parlamento nario Andrieso Gryfrojaus (Andries Gryffroy), Graikijos Respublikos Parlamento narės Olgos Kefalogiani (Olga Kefalogianni) ir Nyderlandų Karalystės Pirmųjų rūmų Pirmininko pavaduotojos Ardos Gerkens (Arda Gerkens). Naująja „Dvylika plius“ grupės pirmininke tapo A. Gerkens, ji pakeis šias pareigas ėjusį Portugalijos parlamento narį Duartį Pačėką (Duarte Pacheco), kuris yra „Dvylika plius“ grupės kandidatas į Tarpparlamentinės Sąjungos prezidento postą.

Tarpparlamentinės Sąjungos prezidentas bus išrinktas – pirmą kartą nuotoliniu būdu – 2020 m. lapkričio 1–4 d. vyksiančios nuotolinės Valdančiosios Tarybos sesijos metu.

„Dvylika plius“ grupė vienija Tarpparlamentinės Sąjungos nacionalines delegacijas, kurių parlamentai remiasi daugiapartinėmis demokratijomis ir kitais demokratiniais principais, įtvirtintais Europos žmogaus teisių konvencijoje. Ši grupė apjungia 47 šalis.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
2020-10-27 09:17