Pasitikrinkite: ar išnaudojate šiuos išmaniųjų belaidžių ausinių privalumus?

Mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ pardavimai rodo, kad tarp populiariausių išmaniųjų įrenginių belaidės ausinės užima antrąją vietą, nusileisdamos tik išmaniesiems laikrodžiams. Pirkėjai šiems aksesuarams linkę išleisti nuo keliasdešimt iki kelių šimtų eurų, tačiau ar tikrai išnaudoja visas vertingas jų funkcijas?

Jūsų dėmesiui – Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas, pateikia jums naudingų patarimų, padėsiančių belaidėmis ausinėmis naudotis dar patogiau.

Pametėte ausines? Jų paieškai pasitelkite programėlę

Jeigu reikėtų išskirti vieną savybę, kuria belaidės ausinės nusileidžia tradicinėms laidinėms, tai neabejotinai būtų didesnė tikimybė jas pamesti. Laimei, šių įrankių kūrėjai irgi apie tai pagalvojo.

Pamestą ausinę ar ausines surasite naudodami specialią programėlę. Kai tik pradėsite naudotis  „Samsung Galaxy Buds“, sistema iš karto jūsų paklaus, ar norite aktyvuoti „SmartThings“ programėlę. Tiesiog paspauskite „Get Started“ (liet. Pradėti) ir sekite tolesnes instrukcijas. Įrankis nuolat stebi, kur yra jūsų ausinės, tad jas rasite taip pat greitai, kaip ir pametėte.

„Apple AirPods“ rasti irgi paprasta. Susiejus jas su savo„ iPhone“ ar „MacBook“, jos akimirksniu užregistruojamos ir jūsų „iCloud“ paskyroje. Pametus ausines, tiesiog užsukite į savo paskyrą, paspauskite „Find My iPhone“ (liet. Ieškoti mano „iPhone“ > „All Devices“ (liet. Visi įrenginiai) > „AirPods“. Sistema automatiškai nustatys jų buvimo vietą.

Intuityvus susiejimas su visais jūsų įrenginiais

Belaides ausines būtinai susiekite ir su savo nešiojamu kompiuteriu ar planšete. Taip galėsite maksimaliai intuityviai pereiti nuo vieno prietaiso prie kito.

Pavyzdžiui, dirbdami galėsite klausytis muzikos savo kompiuteryje, o sulaukę skambučio į telefoną – atsiliepti šio net neprilietę.

Jeigu naudojate „Samsung Galaxy Buds“, „Samsung Galaxy Buds Live“, „JBL Tune“ ar „Xiaomi Mi AirDots“, įsidėkite jas į ausis ir spauskite tol, kol išgirsite „radaro“ signalą. Jis sufleruoja, kad ausinės ieško prietaiso, su kuriuo galėtų susijungti. Tuomet savo kompiuteryje ar planšetėje spustelkite „Bluetooth“ ikonėlę, atsiradusiame sąraše susiraskite ausines ir spauskite „Connect“ (liet. Prisijungti).

„Apple AirPods“ ir „AirPods Pro“ suporuosite tokiu pačiu principu. O jeigu jas prieš tai jau užregistravote su savo „Apple ID“, su „MacBook“ jos bus susietos automatiškai.

Personalizuotas ausinių valdymas lietimu

Šiuolaikinės belaidės ausinės pasižymi puikiomis intuityvumo savybėmis. Šokinėjimas nuo dainos prie dainos, garso reguliavimas, atsiliepimas į skambučius ir kitos komandos vykdomos tiesiog jas priliečiant.

„Samsung Galaxy Buds“ bei „Samsung Galaxy Buds Live“ valdomos patapšnojant jų korpusą. Prilietę jas vieną kartą, paleisite arba sustabdysite dainą. Du kartus – peršoksite į kitą dainą arba atsiliepsite/baigsite telefono pokalbį. Trys paspaudimai skirti sugrįžti prie ankstesnės dainos.

„Apple AirPods“ ir „AirPods Pro“ savo savininkams suteikia dar daugiau kontrolės. Kiekviena ausinė gali būti valdoma taip, kaip jums patogiausia. Savo telefone nueikite į „Settings“ (liet. Nustatymai). Pasirinkite juose „Bluetooth“ ir paspauskite šalia „AirPods“ esančią „i“ ikonėlę. Išsirinkite kairę arba dešinę ausinę, o tada šalia „Double Tap on AirPod“ (liet. „Du kartus spustelėti ant „AirPod“) pasirinkite norimą funkciją: muzikos sustabdymą ir pradėjimą, peršokimą prie kitos dainos ar grįžimą atgal. Pokalbius pradėsite ar baigsite dviem paspaudimais.

Triukšmo blokavimo funkcija

Dar viena funkcija, kurios pirkdami išmaniąsias belaides ausines žmonės dažnai ieško, yra aktyvus triukšmo blokavimas. Ji ypač naudinga tuomet, kai norisi atsiriboti nuo išorinio pasaulio ir tiesiog maksimaliai gerai susikaupti.

Šią funkciją rasite pačiuose moderniausiuose modeliuose: „Samsung Galaxy Buds Live“ ir „AirPods Pro“. Pirmuoju atveju, jums reikėtų arba tiesiog ilgai spausti vieną iš ausinių, arba įsijungti minėtą „Wearable“ programėlę ir funkciją aktyvuoti tiesiai joje. „AirPods Pro“ triukšmo blokavimo funkcijai turi specialių mygtuką. Jį rasite ant ausinės galiuko. Laikykite jį įspaudę tol, kol išgirsite signalą. Tokiu būdu galėsite bet kada šokinėti nuo vieno darbo režimo prie kito.

Pranešimą paskelbė: UAB "Publicum"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal