Kauno mokslo ir technologijų parkas turi naują vadovą

LR Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kartu su Kauno mokslo ir technologijų parko (Kauno MTP) dalininkais organizuotame vadovo atrankos konkurse, naujuoju Kauno MTP direktoriumi išrinktas Paulius Nezabitauskas. Jis pakeitė iki šiol beveik penkerius metus organizacijai vadovavusį dr. Vygintą Grinį. Prieš užimdamas šias pareigas P. Nezabitauskas vadovavo Kauno MTP Inovacijų ir verslumo paslaugų departamentui.

Naujasis vadovas turi daugiametės patirties konsultuojant inovatyvias įmones, startuolius, padedant jiems pritraukti Lietuvos ir užsienio rizikos kapitalo įmonių investicijas. Taip pat ilgą laiką dirbo viešųjų ryšių ir rinkodaros srityje, užėmė vadovaujančias pozicijas Lietuvos ir tarptautinėse verslo įmonėse. P. Nezabitauskas aktyvus narys ir akademinėje bendruomenėje – dirbo Kauno technologijos universitete, Nacionaliniame inovacijų ir verslo centre, strateginės plėtros vadovu, dėsto studentams verslo kūrimo pradmenis Vilniaus universitete.

P. Nezabitauskas Kauno technologijos universitete įgijo Vadybos mokslo magistro laipsnį, nuolatos kėlė kvalifikaciją įvairiose tarptautiniuose vadybos, inovacijų bei marketingo seminaruose.

Pastaraisiais metais gilinosi į startuolių verslo vystymo programas, metodikas bei kartu su bendradarbiais sukūrė bei išvystė unikalią verslo ir produktų kūrimo pre-akceleravimo programą „Evolut 4.0“. 2018 metais minėtą programą Tarptautinė mokslo ir technologijų parkų asociacija įvertino kaip geriausią sprendimą verslui.

Apie Kauno mokslo ir technologijų parką:

Kauno mokslo ir technologijų parkas (Kauno MTP) – didžiausia inovacijų kūrėjų bendruomenė Lietuvoje. Joje šiuo metu veikia daugiau nei 100 informacinių technologijų, inžinerijos, sveikatos medicinos, socialinių inovacijų, ateities energetikos, darniosios chemijos krypties įmonių. Kauno MTP padeda startuoliams ir jau veikiančioms technologinėms įmonėms didinti tarptautinį konkurencingumą, įmonės konsultuojamos verslo plėtros klausimais, joms teikiamos inovacijų paramos paslaugos, kuriama inovatyvaus verslo bendruomenė bei ugdoma inovacijų kultūra.

Savo verslus Kauno MTP pradėjo tokios žinomos įmonės Lietuvoje, kaip tarptautinė programinės įrangos kūrėja UAB „NFQ Technologies“, informacinių technologijų UAB „Telesoftas“, žaidimų kūrėjai „TutoTOONS“. Kauno MTP dalininkai: Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija, Kauno technologijos universitetas ir Vytauto Didžiojo universitetas.

Pranešimą paskelbė: VšĮ Kauno mokslo ir technologijų parkas
2020-11-06 13:21
Švietimas ir mokslas, Verslas, ekonomika, finansai