Paskelbti Baltijos jūros regiono darniojo turizmo konkurso nugalėtojai

Lapkričio 11 d. vyko Ekonomikos ir inovacijų ministerijos kartu su Baltijos jūros valstybių taryba surengto Baltijos regiono darniojo turizmo konkurso apdovanojimai. Paraiškas konkursui buvo pateikę per 30 turizmo paslaugas Baltijos regione teikiančių bendrovių, savivaldybių ir privačių asmenų.

Nugalėtojai buvo renkami trijose kategorijose: darniausios regiono turizmo vietovės, darniausio turizmo produkto ir išskirtinių paslaugų bei darniausių turizmo paslaugų teikėjo.

Darniausia turizmo vietove Baltijos jūros regione pripažintas Pernu miestas Estijoje. Darniausio turizmo produkto ir išskirtinių paslaugų kategorijoje laimėjo „Sinatur Hotel & Konference“ viešbutis Danijoje, o darniausiais paslaugų teikėjais išrinkti „Aavameri Sea Kayaking“ (Suomija). Specialusis Palangos miesto savivaldybės įsteigtas prizas atiteko originaliausios ir įdomiausios paraiškos autoriams – Lietuvos kaimo turizmo asociacijai.

„Prisipažinsiu, kad, paskelbę konkursą, sulaukėme įvairių nuomonių. Girdėjome, kad galbūt neverta šiandien švęsti, jeigu nežinome, kaip gyvensime rytoj. Tačiau šiuo metu mums kaip niekada reikia darnos, susitelkimo ir mokėjimo dirbti bei kurti pasikeitusiame pasaulyje. Darniojo turizmo principai tampa vis aktualesni, o COVID-19 pandemija leido atkreipti daugiau dėmesio į jų vertę – imame geriau suprasti gamtą, žmogų, regioną bei atsakingai kuriame ir siūlome turizmo produktus. Tikiu, kad šiandien paskelbti ir apdovanoti išties geriausieji, o Lietuvos inicijuotas darniojo turizmo konkursas įgaus pagreitį ir bus skelbiamas kasmet“, – sakė ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius.

Tokie rinkimai surengti pirmą kartą – jie buvo 13-ojo Baltijos jūros regiono turizmo forumo dalis. Konkurse galėjo dalyvauti visų 11-os Baltijos jūros regiono šalių atstovai: Danijos, Estijos, Islandijos, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Norvegijos, Rusijos, Suomijos, Švedijos ir Vokietijos. Jų paraiškas vertino šių šalių ekspertai ir BJVT atstovai.

Svarbiausi konkurso tikslai – pristatyti regiono laimėjimus darnaus turizmo srityje, regionui ir pasauliui parodyti geriausios praktikos pavyzdžius COVID-19 pandemijos metu ir po jos, skatinti turizmo grandinės dalyvių bendradarbiavimą ir turizmo atgaivinimą bei populiarinti darniojo turizmo principus.

Nugalėtojams ir laureatams įteikti lietuvių dizainerio Lino Ambrasūno sukurti ąžuolo ažūro prizai, kuriuose vaizduojama Baltijos jūra ir ją supančių regiono valstybių kontūrai. Darniojo turizmo logotipo autorė – jaunoji dizainerė Lina Šipelytė-Valytė.

Konkurso nugalėtojai įgyja teisę vadintis darniausiojo Baltijos jūros regiono vardu.

Pranešimą paskelbė: LR ekonomikos ir inovacijų ministerija
2020-11-11 15:52
Laisvalaikis, pramogos, Turizmas