Paskelbtos AB „Akmenės cementas“ ir UAB „Dainavos elektra“ elektros energijos persiuntimo paslaugų kainos ir jų taikymo tvarkos

Valstybinė energetikos reguliavimo taryba (VERT), patikrinusi, ar AB „Akmenės cementas“ ir UAB „Dainavos elektra“ pateiktos persiuntimo paslaugų kainos neviršija nustatytų viršutinių ribų ir nediskriminuoja atskirų vartotojų grupių, priėmė sprendimą paskelbti bendrovių 2021 m. persiuntimo paslaugų kainas ir jų taikymo tvarkas.

2021 m. AB „Akmenės cementas“ taikys 2,690 ct/kWh (be PVM) persiuntimo paslaugos kainą vartotojams, gaunantiems elektros energiją iš vidutinės įtampos (VĮ) tinklų, ir 3,9640 ct/kWh (be PVM) vartotojams, gaunantiems elektros energiją iš žemos įtampos (ŽĮ) tinklų, UAB „Dainavos elektra“ taikys 2,541 ct/kWh (be PVM) persiuntimo paslaugos kainą vartotojams, gaunantiems elektros energiją iš VĮ tinklų, ir 4,342 ct/kWh (be PVM) vartotojams, gaunantiems elektros energiją iš ŽĮ tinklų.

Paslaugų persiuntimo kainos susideda iš:

- perdavimo paslaugos kainos;
- sisteminių paslaugų kainos;
- skirstymo paslaugų vidutinės įtampos ir žemos įtampos tinklais kainų.

Vartotojai, atsiskaitydami už elektros energijos persiuntimo paslaugas, taip pat sumoka ir viešuosius interesus atitinkančių paslaugų (VIAP) kainą, kuri nėra įtraukta į persiuntimo tarifą.

Buitinių vartotojų nei AB „Akmenės cementas“, nei UAB „Dainavos elektra“ neturi.

Pranešimą paskelbė: Valstybinė energetikos reguliavimo taryba
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-11-12 12:03
Energetika
pasidalinti
atgal