Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnu išrinktas Ramūnas Karbauskis 

Penktadienį, lapkričio 13 d., vykusiame Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungai priklausančių išrinktų naujos kadencijos Seimo narių susirinkime nuspręsta kurti Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakciją. Į frakciją susibūrusių Seimo narių grupė frakcijos seniūnu išrinko Ramūną Karbauskį. Jo pavaduotojais išrinkti Seimo nariai – Guoda Burokienė ir Jonas Jarutis. Posėdyje taip pat nuspręsta į Seimo Pirmininko pavaduotojo poziciją siūlyti frakcijos narę Aušrinę Norkienę. Atsinaujinusi frakcija šiandien pasirašė ir deklaraciją dėl darbo opozicijoje, nurodydama pagrindines frakcijos vertybes bei veiklos programos Seime pagrindus.

Deklaracijos tekste taip pat nurodoma, kad nemaža dalis Tėvynės sąjungos – Lietuvos Krikščionių demokratų, Lietuvos liberalų sąjūdžio ir Lietuvos laisvės partijos suformuotos valdančiosios daugumos  deklaruojamų programinių nuostatų iš esmės neatitinka pagrindinių Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovaujamų vertybių bei rinkimų programos, dėl to LVŽS frakcija apsisprendė likti opozicijoje.

LVŽS pirmininkas ir frakcijos seniūnas Seime Ramūnas Karbauskis pažymi, kad tokie valdančiųjų ir LVŽS vertybių neatitikimai ypač matomi tada, kai lyginami požiūriai į tradicinę šeimą, vaistų politiką, valstybės paramą žmonėms mažinant jų skurdą, narkotikų legalizavimą.

„Mes pasisakome už tradicinės šeimos puoselėjimą, siekėme ir sieksime, kad valstybė visomis išgalėmis prisidėtų prie skurdo mažinimo, norėsime išlaikyti tolesnį vaiko pinigų, pensijų augimą. Mes suprantame valstybės pagalbos vertę ir dėl to toliau liekame ištikimi savo pozicijai, jog turėtų atsirasti valstybinės vaistinės bei valstybinis bankas. Dešiniųjų koalicijai tai yra svetima. Jie praktiškai nekalba ir apie korupcijos prevenciją. Tai labai ryškūs vertybiniai skirtumai, nulėmę frakcijos sprendimą būti opozicine. Tačiau net neabejoju – būsime konstruktyvi opozicija, suformuosime šešėlinę Vyriausybę, teiksime teisės aktų projektus, pasiūlymus ir taip sieksime savo įsipareigojimų rinkėjams įgyvendinimo,“ – sako Ramūnas Karbauskis. 

Deklaracija dėl darbo opozicijoje paskelbta vadovaujantis Seimo statuto 41 straipsniu, be kita ko nurodančiu, kad „Opozicinėmis frakcijomis laikomos tokios frakcijos ar jų koalicijos, kurių Seime paskelbtose politinėse deklaracijose išdėstytos jas nuo Seimo daugumos skiriančios nuostatos.“ Ši deklaracija bus perskaityta ir Seimo plenarinių posėdžių salėje pirmojo naujos kadencijos Seimo posėdžio metu. 

Deklaraciją pasirašė 29 frakcijos nariai. Vėliau, pasibaigus saviizoliacijai dėl COVID-19, prie opozicinės LVŽS frakcijos Seime prisijungs ir kiti su LVŽS Seimo rinkimuose dalyvavę Seimo nariai.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-11-13 17:00
Politika, Žiniasklaida, viešieji ryšiai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal