LNK muzikos šou „Kaukės“ kostiumų instaliacija – Vilniaus „Akropolyje“

Įslaptintam LNK muzikiniam projektui „Kaukės“ specialiai kurti kostiumai nuo šiol eksponuojami Vilniaus „Akropolyje“. Ekspoziciją kiekvieną pirmadienį papildo iškritusio dalyvio kostiumas. Šią instaliaciją prekybos ir pramogų centre bus galima pamatyti iki sausio 6-osios.

Šou „Kaukės“ dalyvauja 12 kostiumais ir kaukėmis prisidengusių garsenybių, kurių tapatybės slepiamos iki tol, kol jie iškrenta iš projekto. Šou jau paliko 8 dalyviai, kurių unikalius kostiumus galima rasti „Akropolyje“: po Banano kostiumu slėpėsi Simas Jasaitis, po Monstro – Žydrūnas Savickas, Voro – Karina Krysko, Pandos – serialo „Rimti reikalai” žvaigždė Josif Baliukevič, Roboto – Rolandas Mackevičius, Debesėlio – Žilvinas Grigaitis, Šakočio kostiumą dėvėjo Andrius Bialobžeskis, o Liūto – Egidijus Sipavičius.

„Džiaugiamės galėdami priimti šiuos įspūdingus šou dalyvių kostiumus ir suteikti galimybę sostinės gyventojams bei svečiams juos išvysti ne tik televizoriaus ekrane, bet ir gyvai. Apsipirkti atvykę prekybos centro lankytojai galės įsiamžinti prie ekspozicijos ar mėgstamiausio kostiumo, stabtelėti ir apžiūrėti kaukes iš arčiau“, – sako „Akropolis Group“ komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Jis priduria, kad norint apžiūrėti ekspoziciją reikia paisyti visų saugumo reikalavimų – dėvėti veidą dengiančias kaukes bei laikytis rekomenduojamo atstumo nuo kitų lankytojų.

Ar tikrai paslaptis, kas po kaukėmis?

Kostiumus šiam projektui kūrė didžiulė komanda. Vienas pagrindinių kūrėjų – ilgametę patirtį turintis dizaineris ir žvaigždžių stilistas Ruslanas Rybakovas. Jis jau ne vienerius metus dirba su televiziniais projektais ir muzikos pasaulio žvaigždėmis.

Prie komandos prisijungė ir du gerai žinomi skulptoriai. Vienas jų – jaunosios kartos skulptorius Aurimas Akšys, kuris dirbo prie HBO kompanijos kurto serialo „Černobylis“. Kaukes taip pat kūrė skulptorius Donatas Jankauskas, kuris yra pasaulinio garso skulptūros „Tonis Soprano“, šiuo metu puošiančios Vilniaus geležinkelio stotį, autorius.

„Personažai specialiai su žvaigždėmis derinti nebuvo, tačiau daugelis kostiumų išties atitiko žmones, kurie po jais slėpėsi. Pavyzdžiui, dėl ūgio S. Jasaičiui labiausiai tiko Banano kostiumas, o Ž. Savickas galėjo lengvai pasislėpti Monstro kostiume. Pagrindinis kostiumų autorių tikslas buvo paslėpti įžymybę išduodančias detales – jo ūgį, kūno sudėjimą ir pan. O Šakočio kostiumo, kurį dėvėjo A. Bialobžeskis, idėja kilo dėl to, kad projekte norėjome kokio nors lietuviško akcento“, – pasakoja prodiuserinės kompanijos „Fresh production house“ atstovai.

Visi kostiumai yra unikalūs: vienam kostiumui plunksnos buvo klijuotos ranka, kitas yra išlietas iš guminės masės ir tik po to dekoruotas, o liūto kostiume yra keli tūkstančiai kniedžių, todėl jis itin sunkus. Kaukės yra specialiai pritaikytos prie žvaigždžių galvos formos, kad šiems būtų kuo patogiau judėti ir dainuoti pasirodymo metu.

„Dažniausiai užduodamas klausimas, ar tikrai kiti laidos dalyviai nežino, kas dėvi kostiumus. Galiu patvirtinti, kad iš tikrųjų niekas nežino, kas slepiasi po kaukėmis, tik keli kūrybinės grupės nariai. Net ir patys dalyviai nenutuokia, su kuo rungiasi scenoje. Taip pat puikiai žinau, kad kai kurių dalyvių ir antrosios pusės nežino, jog jų vyrai ar žmonos dalyvauja šiame projekte. Tad dalyviui iškritus iš šou tapatybės atskleidimas yra vienas įdomiausių dalykų“, – komentuoja LNK programų direktorius Jurgis Jefremovas.

Rinkos tyrimų bendrovės Kantar duomenimis, šis įslaptintas muzikinis projektas šiuo metu yra vienas žiūrimiausių. Tarp pramoginių projektų šou „Kaukės“ lygių nėra jau pastarąsias 8-9 savaites, nuo naujojo sezono starto.

Kostiumų instaliacija „Akropolyje“ įrengta prie kavinės „Vero cafe“ ir parduotuvės „Stradivarius“. Didėjant ekspozicijai įžymybių kaukės bus papildomai eksponuojamos ir šalia parduotuvės „Zara“.

Apie „Akropolis Group“:

Baltijos šalyse pirmaujanti prekybos ir pramogų centrų vystymo ir valdymo bendrovė „Akropolis Group“ valdo prekybos centrų vystymo ir valdymo paslaugų įmones Lietuvoje ir Latvijoje. Lietuvoje „Akropolis Group“ valdo prekybos ir pramogų centrus „Akropolis“ Vilniuje, Klaipėdoje ir Šiauliuose, Latvijoje – „Akropole“ Rygoje.

Pranešimą paskelbė: UAB "Idea Prima"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal