Rengiama tarptautinė konferencija apie Lietuvos galimybes tapti tvarių medinių pastatų gamybos ir eksporto centru

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Penktadienis, 2020 m. lapkričio 20 d.
Renginio pradžia: 10:00
Renginio pabaiga: Penktadienis, 2020 m. lapkričio 20 d.
Renginio vieta: Nuotolinis renginys

2020 m. lapkričio 17 d. pranešimas žiniasklaidai

Lapkričio 20 d., penktadienį, rengiama tarptautinė konferencija-inovacijų forumas „Europos naujasis žaliasis kursas – galimybė Lietuvai tapti globaliu tvarių medinių pastatų gamybos ir eksporto centru“.

Forumo tikslas – aptarti, kaip statybų sektorius galėtų prisidėti prie poveikio aplinkai mažinimo. Pasak renginio iniciatorių, įprastas statybos medžiagas pakeitus organinėmis, kurių pagrindas – medienos gaminiai, statybos sektorius turėtų unikalią galimybę tapti efektyviai su klimato kaita kovojančia ūkio šaka. Atkreipiamas dėmesys, kad išsivysčiusiose valstybėse pastatai išskiria beveik pusę – 40 procentų – viso šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekio, o tokios standartinės statybų medžiagos kaip plienas ir betonas reikšmingai prisideda prie CO2 emisijų.

Renginyje taip pat bus kalbama apie praėjusių metų gruodį pristatyto Europos žaliojo kurso įtaką statybų sektoriui, miškų išteklių ir jų panaudojimo galimybes vystant žaliąją ekonomiką, statybų verslo perspektyvas, kitas aktualias temas.

Apie tai, kokias galimybes Lietuva turi tapti šio perversmo statybų srityje epicentru, kalbės Lietuvos ir užsienio šalių ekspertai: Europos Komisijos narys Virginijus Sinkevičius, „Europos naujasis žaliasis kursas“; novatorius, dr. Hubertas Riombergas (Hubert Rhomberg), „Statybos ateitis – tvarumas, gamyba ir mediena“; Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, „Tvarus medinis Vilnius: perspektyva“; „McKinsey&Company“ vyr. partneris Gernotas Strubė (Gernot Strube), „Nauja tikrovė NT versle“; dr. Albertas Kasperavičius, „Miškų ištekliai ir jų panaudojimo galimybės vystant žaliąją ekonomiką“; Seimo narys Simonas Gentvilas, „Lietuva – žaliųjų pastatų gamybos centras“.

Visiems atviros tiesioginės renginio transliacijos pradžia – 10 val. Numatoma renginio trukmė – 2 val.

Renginys bus transliuojamas Seimo „YouTube“ paskyroje, transliacija lietuvių kalba – ČIA.

Daugiau informacijos:

Seimo nario Simono Gentvilo patarėja Laura Masiliauskaitė