“Telia” pasirinko “KV Baltic” duomenų centro “S2” plėtrai ir modernizavimui

Bendrovė “Telia”, kartu su duomenų centrų projektavimo ir įrengimo ekspertais “KV Baltic”, plečia ir modernizuoja “S2” duomenų centrą.

Naujas Telia duomenų centras (DC) pasižymės aukščiausiu patikimumo lygiu, bei itin efektyviomis technologijomis. 

Projektuojant “S2” duomenų centrą buvo ne tik atsižvelgta į užsakovo poreikius bei rinkos tendencijas, bet ir atkreiptas didelis dėmesys į apsaugą nuo galimų stichinių nelaimių. Tuo tikslu “KV Baltic” pasirinko DC industrijoje gerai žinomą papildomos apsaugos priemonę - “patalpos patalpoje” koncepciją. Gaisro atvejui bus sumontuota automatinė gesinimo sistema dujomis, nekeliančiomis pavojaus įrangai, žmonėms ir aplinkai. “S2” duomenų centrui bus įrengtas rezervuotas elektros energijos tiekimas, naudojantis 2 nepriklausomus įvadus iš miesto, 2N konfigūracijos nepertraukiamo maitinimo šaltinius ir pilną galios rezervaciją elektros generatoriais.  

Naujame “Telia” duomenų centre numatyta įrengti 80 serverių spintų, kurių bendra galia sieks 400kW.  

“Tai bus naujos kartos duomenų centras, kuriame bus panaudota mūsų komandos daugiametė patirtis, projektuojant ir įrengiant duomenų centrus. Aušinimo sistemą   suprojektuotavo ir kūrė “KV Baltic” specialistai pagal konkrečius kliento poreikius bei mūsų regiono klimatines sąlygas. Tai nebuvo gamykliniai įrenginiai, importuoti iš užsienio, bet Lietuvoje sukurti konkrečiam uždaviniui - tai pirmas toks atvejis Lietuvos DC istorijoje ir tuo labai didžiuojamės. Tokiu būdu žengiame į naują lygmenį, nes tik taip galime patenkinti itin aukštus reikalavimus, keliamus “Telia” duomenų centrams” - teigia bendrovės “KV Baltic” vadovas Renaldas Galdikas.

Aušinimas duomenų centre vyks naudojant pažangią ir efektyviausią “Indirect freecooling” su rotaciniu šilumokaičiu technologiją, kuri bus maitinama 100% žaliąja energija. Tai leis stipriai sumažinti elektros sąnaudas. 

„Pasaulį netikėtai užklupusi pandemija parodė, kokią svarbą verslo veiklos tęstinumui turi kokybiškos IT paslaugos ir sprendimai. Tą matome ir Lietuvoje, kur duomenų centrų ir IT priežiūros poreikis nuolat didėja, nes įmonės vis dažniau patiki sudėtingą savo IT ūkio priežiūrą „Telia“ IT profesionalams. Todėl investuojame į savo duomenų centrų plėtrą, kad toliau galėtume išlaikyti savo IT lyderystę ne tik Lietuvoje, bet ir teikdami paslaugas užsienyje veikiančioms bendrovėms“, - sako „Telia“ verslo klientų vadovas Daniel Karpovič.

Modernizuotas duomenų centras užtikrins išskirtinę spartą, nes visi “Telia” duomenų centrai sujungti 100Gb/s ryšio linijomis tiesiogiai su “Telia Lietuva” šakniniais mazgais. 

“S2” duomenų centro rekonstrukciją numatyta baigti 2021 m. Sausio mėnesį.

„Telia“ duomenų centruose teikiamos paslaugos atitinka svarbiausius IT paslaugų valdymo bei saugumo standartus ISO 27001 ir ISO 20000. Bendrovė taip pat teikia reikalingas susijusias paslaugas: infrastruktūros, Cloud serverių (įskaitant Hibridinius ir “Multi Cloud” sprendimus), aplikacijų priežiūrą bei įrangos nuomos ir pardavimo paslaugas.

Šiemet „Telia“ IT paslaugų pardavimai privačioms įmonėms ir viešojo sektoriaus organizacijomis išaugo daugiau kaip penktadaliu. „Telia“ biuro įrangos ir IT sistemų priežiūros paslaugas visoje Lietuvoje prižiūri daugiau nei 200 IT profesionalų komanda. 

Apie “KV Baltic”

“KV Baltic” – ekspertai, sukaupę daugiau nei 15 metų patirtį projektuojant, įrengiant ir audituojant duomenų centrus Lietuvoje ir Norvegijoje. Jie yra prisidėję prie daugiau nei 30 duomenų centrų statybos darbų.

www.kvbaltic.lt

Pranešimą paskelbė: LKI Consulting
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-11-17 10:57
ITT, Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal