EP narių diskusija su Michailo Chodorkovskio remiamo „Dosje“ centro analitikais

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Trečiadienis, 2020 m. lapkričio 18 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio pabaiga: Trečiadienis, 2020 m. lapkričio 18 d.
Renginio vieta: Virtualus Zoom renginys

Europos Parlamento Europos Liaudies partijos (ELP) frakcijos nario Andriaus Kubiliaus iniciatyva organizuojama diskusija, paremta ataskaita „Lubiankos Federacija: kaip FST apsprendžia Rusijos politiką ir ekonomiką“.

Ataskaitą parengė „Dosjė“ centras“, kurio įsteigimą inicijavo ir remia Michailas Chodorkovskis, ir kuris buvo įkurtas bendradarbiaujant su Amerikos think tank „Atlantic Council“ . Ši ataskaita – daugiau nei metus vykdytų tyrimų apie didėjantį Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FST) vaidmenį visiems Rusijos gyvenimo aspektams rezultatas.

„Dosjė“ centras“, išsamiai analizuodamas atviros prieigos šaltinius, duomenų bazes, dokumentus, civilines ir baudžiamąsias bylas, vaizdo ir garso įrašus, surinko informaciją apie FST struktūrą, asmenybes, darbo metodus ir pagrindinius raidos etapus. Centras taip pat apklausė dešimtis ekspertų, esamų ir buvusių FST pareigūnų, verslo ir bankininkystės sektorių atstovų, bylų, susijusių su FST, dalyvius (liudininkus, nukentėjusiuosius, kaltintojus ir ginamuosius), taip pat – FST kontroliuotų nelegalių operacijų dalyvius ir daugelį kitų. Gauta informacija buvo kelis kartus patikrinta ir sutikrinta su duomenimis, gautais iš kitų šaltinių.

Renginyje kalbės: EP nariai Andrius Kubilius ir Anna Fotyga (Lenkija), „Dosjė“ centro“ atstovė (anonimiškai), Luke Harding, The Guardian žurnalistas ir knygos „Shadow State: Murder, Mayhem, and Russia’s Remaking of the West“ autorius, Roland Freudenstein, Wilfried Martens Europos studijų centro atstovas.

Diskusija vyks anglų kalba trečiadienį 11:00-12:30 Zoom platformoje ir bus tiesiogiai transliuojama Facebook socialiniame tinkle. Registracija į renginį iki antradienio vakaro adresu https://forms.gle/xDJeBX3CH6NRhhhS6

Ataskaitą galima perskaityti: https://www.atlanticcouncil.org/in-depth-research-reports/report/lubyanka-federation/

Pranešimą paskelbė: Europos Parlamento nario Andriaus Kubiliaus biuras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-11-17 14:26
Politika
Renginio pradžia
2020-11-18, trečiadienis11:00
Renginio pabaiga
2020-11-18
Renginio vieta
Virtualus Zoom renginys
pasidalinti
atgal