Kristina Meidė vadovaus Lietuvos Raudonajam Kryžiui

Nuo gruodžio 1 dienos keičiasi Lietuvos Raudonojo Kryžiaus vadovė. Ja taps Kristina Meidė, kuri yra sukaupusi solidžią vadovavimo patirtį verslo sektoriuje. Pastaraisiais metais ji vadovavo parduotuvių tinklui „Maxima LT“.

 „Nuoširdžiai džiaugiuosi galėdama prisijungti prie Lietuvos Raudonojo Kryžiaus komandos. Man tai ne tik nauja profesinė patirtis, bet ir didžiulis prasmės jausmas priėmus šį iššūkį. Tikiu, kad kartu su taip atsidavusia savo darbui komanda auginsime organizaciją, taip palengvindami gyvenimą vis didesniam skaičiui sunkumų paliestų žmonių“ – sako K. Meidė.

 Nuo 2013-ųjų K. Meidė ėjo vadovės pareigas „Eurovaistinių“ tinkle Lietuvoje,  nuo 2015 metų vadovavo „Euroapotheca“, valdančiai vaistinių tinklus Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Lenkijoje. Nuo 2017-ųjų metų tapo parduotuvių tinklo „Maxima LT“ generaline direktore ir ten sėkmingai vadovavo daugiau kaip 15 tūkstančių darbuotojų.

 Lietuvos Raudonasis Kryžius per pastaruosius metus keitėsi ir stiprėjo, o 2023 metams organizacija sau kelia ambicingus tikslus. 30 000 žmonių, gavusių Raudonojo Kryžiaus pagalbą krizės atveju – tokią viziją turi organizacija, kurią nori įgyvendinti per ateinančius trejus metus. Šiam tikslui pasiekti Raudonasis Kryžius telks didžiulę komandą savanorių, kuriuos turės tinkamai parengti, bei, bendradarbiaujant su verslu, šalies institucijomis ir kitomis organizacijomis, pritraukti reikiamų resursų tokio mąsto pagalbai organizuoti.

 „Organizacija siekia padaryti didelį šuolį ir kurti pamatuojamą vertę pažeidžiamiems žmonėms. Todėl džiaugiamės, kad prie komandos prisijungė K. Meidė, kurios patirtis padės organizacijai augti ir įveikti nelengvus pagalbos krizės paliestiems žmonėms iššūkius“ – teigia Lietuvos Raudonojo Kryžiaus valdybos pirmininkas Gediminas Almantas.

 Penkerius metus organizacijai vadovavusi Gintarė Guzevičiūtė savo sprendimu palieka organizaciją. „Noriu padėkoti kiekvienam, su kuriuo susikirto keliai dirbant Lietuvos Raudonajame Kryžiuje. Raudonojo Kryžiaus komandai linkiu pačios geriausios kloties, energijos, polėkio ir džiaugsmo siekiant visų ambicingų tikslų“, sako Gintarė Guzevičiūtė.

Lietuvos Raudonasis Kryžius yra unikali humanitarinė jėga, kurios stiprybė –  savanoriai, kasdien padedantys krizės paliestiems žmonėms Lietuvoje. Lietuvos Raudonasis Kryžius priklauso tarptautinei organizacijai – Raudonojo Kryžiaus ir Raudonojo pusmėnulio draugijų federacijai. Šis judėjimas siekia užkirsti kelią žmonių kančioms ir jas palengvinti. Svarbiausios organizacijos veiklos Lietuvoje: pagalba vienišiems ir sergantiems seneliams, pirmosios pagalbos mokymai, pagalba pabėgėliams ir migrantams. 

 

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Raudonojo Kryžiaus draugija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-11-20 09:11
Socialinė sauga, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal