Ketvirtoji konferencija SIGNALS 2020: dėmesys duomenų svarbai, švietimui ir klimato kaitai

Šiandien vyksta Valstybės kontrolės – aukščiausiosios audito institucijos (AAI) – organizuojama kasmetinė tarptautinė valstybės tvarios plėtros konferencija SIGNALS 2020. Dalyviai išgirs ekspertų patirtis, bus diskutuojama apie duomenų svarbą viešojo valdymo srityse, kalbama apie būtinybę užtikrinti kokybiškos švietimo sistemos prieinamumą kiekvienam mokiniui ir aptarta, su kokiais iššūkiais susiduria ir kokias priemones įgyvendina Lietuva, siekdama sumažinti klimato kaitos pokyčius.

Sveikinimo žodį tars Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda ir valstybės kontrolierius Mindaugas Macijauskas. Pranešimus skaitys Arianna Legovini (Pasaulio banko Vystymosi poveikio vertinimo (DIME) departamento vadovė), dr. Francesc Pedró (UNESCO tarptautinio aukštojo mokslo instituto direktorius), dr. Tracey Burns (EBPO Švietimo mokslinių tyrimų ir inovacijų centro vyresnioji analitikė), Lars-Henrik Paarup Michelsen (Norvegijos klimato fondo direktorius) ir kiti.

Konferencijos metu vyks diskusija „Signalai pokyčiams“: dalyviai dalysis veiklos patirtimis, išmoktomis pamokomis ir laukiamų iššūkių įžvalgomis. Ekspertai diskutuos ir švietimo bei klimato kaitos temomis: „Kaip užtikrinti ugdymą pagal kiekvieno mokinio poreikius?“, „Ką turime daryti, kad pasiektume 2030 m. tikslus?“. Konferencijoje išgirstus signalus baigiamojoje sesijoje apibendrins ir asmeninėmis įžvalgomis dalysis akademinės bendruomenės atstovai, visuomenės veikėjai ir AAI atstovai.

Trečius metus iš eilės bus apdovanoti ir pagerbti viešojo sektoriaus auditorių darbai, kuriuos atliekant priimti novatoriški sprendimai, inicijuoti svarbūs pokyčiai.

Konferenciją SIGNALS 2020 Valstybės kontrolė organizuoja kartu su INTOSAI, Europos Komisijos atstovybe Lietuvoje, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institutu, Šiaurės ministrų taryba. Informacinis partneris – LRT.

SIGNALS 2020 vyks nuotoliniu būdu, visi iš anksto užsiregistravę dalyviai, kurių šiais metais yra daugiau nei 1000, galės ne tik stebėti pranešimus www.signals.lt, bet ir dalyvauti apklausose, užduoti klausimus pranešėjams. Konferencijos tiesioginę transliaciją bus galima stebėti tiesiogiai ir naujienų portale www.lrt.lt.

Pranešimą paskelbė: Valstybės kontrolė
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-11-25 08:29
Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal