Dėmesys ryškiausiems metų startuoliams – renginyje „Wrap Up of 2020 & Startup Museum Awards“

Šalies startuolių ekosistemai 2020-ieji buvo kupini ne tik iššūkių, bet ir ryškių pasiekimų. Du tradiciniai startuolių ekosistemos renginiai – „Startup Lithuania“ startuolių ekosistemos metinis renginys „Wrap Up of The Year“ ir „Go Vilnius“ organizuojami Startuolių muziejaus apdovanojimai šiemet vienija jėgas jiems apžvelgti. Gruodžio 10 d. abi agentūros kviečia į bendrą nuotolinį renginį „Wrap Up of 2020 & Startup Museum Awards“. Tiesioginę jo transliaciją žiūrovai galės stebėti patogiai iš ten, kur bebūtų.

Startuolių pasiekimai – metinėje apžvalgoje

Startuolių ekosistemos metinę apžvalgą, kurioje bus pasidalinta jų pasiekimais ir nuveiktais darbais bei ateities perspektyvomis, aptars VšĮ „Versli Lietuva“ startuolių ekosistemos plėtros padalinio „Startup Lithuania“ vadovė Roberta Rudokienė. Pranešimo metu ji taip pat pasidalins ir įžvalgomis, kaip startuoliai sugebėjo net ir pandemijos metu parodyti puikius rezultatus ir sėkmingai augti.

„Nors startuolių pritrauktų investicijų suma šiais metais ženkliai mažesnė lyginant su praėjusiais metais, džiugina tai, kad net pandemijos akivaizdoje Lietuvos startuoliai sėkmingai auga – aktyviai samdo naujus darbuotojus bei generuoja didesnes apyvartas. Net ir tokiais iššūkių kupinais metais turim daug ir kitų džiuginančių Lietuvos startuolių ekosistemos pasiekimų, kurie nuteikia tikrai optimistiškai. Jais pasidalinsiu renginio metu, o šie laimėjimai skatina tikėtis dar didesnio startuolių ekosistemos spurto ateityje!“ – sako R. Rudokienė.

Ryškiausiems Vilniaus startuoliams – Startuolių muziejaus apdovanojimai

Antroje renginio dalyje vyks „Go Vilnius“ organizuojami Startuolių muziejaus apdovanojimai. Startuolių muziejus – pernai duris atvėrusi unikali erdvė, skirta Vilniuje veikiančių startuolių pasiekimams ir jų vidinei kultūrai atskleisti.

Šiemet antrus metus rengiamuose muziejaus apdovanojimuose bus išrinkti šeši ryškiausi metų startuoliai, savo veiklą vystantys iš Vilniaus. Apdovanojimus laimėtojams teiks žinomi verslininkai, startuolių bendruomenės nariai ir Vilniaus miesto atstovai. Nugalėtojai bus pristatyti Startuolių muziejaus ekspozicijoje, kuri šiemet persikels į internetinę erdvę – taip susipažinti su startuolių istorijomis bus galima nepaisant pandemijos ribojimų.

„Iniciatyvūs žmonės yra didžiausia dovana miestui – jų dėka gimsta inovatyvūs sprendimai, keičiantys tiek miesto veidą, tiek mūsų visų kasdienybę. Startuolių muziejaus apdovanojimuose įvertinsime būtent tokius žmones.  Baigiantis metams norime kartu su startuoliais ir technologijų įmonėmis pasidžiaugti neeiliniais jų pasiekimais ir proveržiu“, – sako Inga Romanovskienė, „Go Vilnius“ direktorė.

Renginio metu – virtualus gimtadienis

Nuotolinio renginiu metu žiūrovai taip pat išgirs ne tik visų Lietuvos startuolių ekosistemos pasiekimus, bet ir bendradarbystės erdvės „Talent Garden Vilnius“ vadovo Artūro Bulotos pranešimą apie jų veiklos pasiekimus, sėkmės istorijas ir pamokas, kurias „TAG Vilnius“ išmoko per pirmuosius veiklos metus.

„Renginio metu kiek netradiciškai švęsime ir pirmąjį „Talent Garden Vilnius“ gimtadienį. Mūsų bendradarbystės erdvė duris atvėrė prieš pat pandemiją, tad pradėti veiklą tokiomis sąlygomis buvo tikras iššūkis. Žinoma, tai yra naujoji realybė ne tik mums, bet ir verslams, kurie pasirinko dirbti po mūsų stogu. Ypatingai džiaugiamės stebėdami, kaip mūsų rezidentai, vedini aiškios vizijos ir tikslaus plano, nepasidavė trumpalaikiams supurtymams ir sėkmingai prisitaikė prie pasikeitusios realybės“, – sako A. Bulota.

Dėl kilusios pasaulinės COVID-19 pandemijos „Wrap Up of 2020 & Startup Museum Awards“ renginys keliasi į virtualią erdvę, todėl pranešimus ir apdovanojimus bus galima stebėti tiesiogiai. Daugiau informacijos apie renginį rasti ir į jį registruotis galite čia.

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-12-04 09:29
Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal