Seimo Užsienio reikalų komitetas rengia spaudos konferenciją, skirtą ES S. Magnickio įstatymui ir žmogaus teisių sankcijų režimui aptarti

Renginio tipas: Spaudos konferencija
Renginio data: Antradienis, 2020 m. gruodžio 8 d.
Renginio pradžia: 10:30
Renginio pabaiga: Antradienis, 2020 m. gruodžio 8 d.
Renginio vieta: Seimo Spaudos konferencijų salėje

2020 m. gruodžio 7 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Gruodžio 8 d. (antradienį), 10.30 val. Seimo Spaudos konferencijų salėje (II rūmai) vyks Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko Žygimanto Pavilionio spaudos konferencija „Patvirtintas europinis S. Magnickio įstatymas – jokio kompromiso nebaudžiamumui“.

Spaudos konferencijoje dalyvaus Seimo Užsienio reikalų komiteto narys, Lietuvos Nepriklausomybės Akto signataras Emanuelis Zingeris, nuotoliniu būdu iš Briuselio prisijungs Europos Parlamento narys Petras Auštrevičius. Spaudos konferencijoje nuotoliniu būdu taip pat pakviestas dalyvauti Viljamas Brauderis (William Browder), nenuilstantis kovotojas už žmogaus teises ir S. Magnickio įstatymų propaguotojas pasaulyje.

Spaudos konferencijos metu Lietuvos visuomenei bus pristatytas Europos Sąjungos globalus žmogaus teisių sankcijų režimas, populiariai vadinamas ES S. Magnickio įstatymu, kurį Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai turėtų patvirtinti gruodžio 7 dieną. Tai ilgą kelią įveikęs Europos Sąjungos ir atskirų jos valstybių narių, kryptingai siekusių šių pakeitimų – tai ir Lietuvos, Baltijos valstybių, Nyderlandų, Vokietijos ir kitų – pasiekimas, įtvirtinantis Europos Sąjungos, kaip žmogaus teisių gynėjos, reputaciją.

„Girdime ir suprantame pagrindinę šiuo kuriamu teisiniu režimu siunčiamą žinią pasauliui – Europos Sąjunga nesitaikstys su žmogaus teisių pažeidimais visame pasaulyje, o pažeidėjai nebus toleruojami ES erdvėje. Įvykdę priespaudos nusikaltimus prieš savo žmones, pažeidėjai negalės atvykti į Europos Sąjungą ir toliau naudotis demokratinio pasaulio teikiamais privalumais, negalės laisvai disponuoti kartais ir žmonių krauju suteptais savo sąskaitose ES bankuose laikomais pinigais. Tai svarbus pasiekimas artėjančios Žmogaus teisių dienos išvakarėse“, – teigia Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis.

Parengė

Užsienio reikalų biuro patarėja

Laura Plyniuvienė, tel. (8 5) 239 6802

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-12-07 11:04
Tarptaut.santykiai, Politika
Renginio pradžia
2020-12-8, antradienis10:30
Renginio pabaiga
2020-12-08
Renginio vieta
Seimo Spaudos konferencijų salėje
pasidalinti
atgal