Nauja paslauga – sertifikuos įmonių pasirengimą saugantis nuo COVID-19

Tarptautinės Lietuvos ir Vokietijos įmonės „Tuvlita“ Konsultavimo tarnyba, teikianti saugos darbe paslaugas verslui, imasi teikti naują paslaugą – audituos įmonių taikomas prevencines  nuo COVID-19 ligos priemones, o vis griežtėjančius reikalavimus atitinkančioms įmonėms išduos tai patvirtinančius sertifikatus. Ši paslauga padės verslui nešališkai įsivertinti, ar tinkamai įgyvendinamos prievolės ir specialistų rekomendacijos, siekiant sumažinti darbuotojų bei klientų užsikrėtimo riziką. Reikalavimus atitinkančios įmonės bus ženklinamos specialiu lipduku.

 

„Nuo viruso plitimo pradžios aktyviai dirbame su įmonėmis, padėdami joms parengti ir įgyvendinti prevencines priemones, sureguliuoti vidinius procesus, apmokyti darbuotojus, kad būtų maksimaliai sumažinta koronaviruso plitimo rizika. Virusui toliau plintant, jaučiame dar didesnį įmonių susirūpinimą: jos supranta, kad naujojoje realybėje su viruso grėsme dar reikės gyventi ilgą laiką, todėl nori užtikrinti, jog daro maksimaliai viską, kad išvengtų užsikrėtimo atvejų. Taikomų saugumo nuo COVID-19 priemonių audito paslauga suteiks  verslui galimybę įsivertinti, ar realiai  laikomasi reikalavimų ir ar nėra silpnų ar koreguotinų vietų“, – sako „Tuvlita“ Konsultavimo tarnybos direktorius Raimedas Burba.

Anot jo, nors nuo šio trečiadienio visoje šalyje bus įvedama daug ribojimų, yra dalis įmonių, kurios turės tęsti veiklą ir negalės išvengti darbuotojų tarpusavio kontaktų ar kontaktų su klientais/partneriais. Be to, ilgainiui mažėjant atvejų skaičiui, griežtos priemonės bus švelninamos, tačiau verslo poreikis rūpintis darbuotojų ir klientų saugumu nedings.

Audito metu patyrę saugos darbe ekspertai ir profesinės sveikatos specialistai įmonėje vertins apie 50 skirtingų kriterijų – nuo vidinių tvarkų ir procedūrų, darbuotojų apmokymo, vizualinių priemonių pateikimo, darbuotojų bei lankytojų srautų valdymo iki asmens apsaugos bei dezinfekcinių priemonių rezervų užtikrinimo ir kitų svarbių prevencinių priemonių taikymo. Atlikus auditą  dėl COVID-19 , įmonei pateikiamos išvados ir rekomendacijos dėl papildomų priemonių įgyvendinimo.

Saugos reikalavimus atitinkančioms įmonėms „Tuvlita“ išduos sertifikatą ir suteiks galimybę biurą, prekybos ar paslaugos teikimo vietą pažymėti specialiu, atitiktį saugos reikalavimams patvirtinančiu ženklinimu, kas darbuotojams ir lankytojams suteiks papildomą saugumo jausmą ir pasitikėjimą.

„Žinoma, sertifikatas ar lipdukas negarantuoja šimtaprocentinio saugumo, bet rodo, kad įmonė deda visas pastangas apsaugoti darbuotojus ir klientus bei tinkamai laikosi sveikatos specialistų saugumo rekomendacijų“, – aiškina R. Burba.

„Tuvlita“ Lietuvoje jau išdavė pirmąjį sertifikatą. Jis suteiktas didžiausiai automobilių prekybos bendrovei „Inchcape Motors“, kuri valdo „Ford“, „Jaguar“, „Land Rover“, „Mazda“, „Mitsubishi“, o per „Krasta Auto“ įmonę – ir BMW  bei „Mini“ automobilių salonus ir servisus.

„Jaučiame didelę atsakomybę rūpintis darbuotojų ir klientų saugumu. Tai paskatino su „Tuvlita“ atlikti COVID-19 auditą ir įsivertinti, ar imamės visų prevencinių priemonių ir rekomendacijų. Mums svarbus gautas įvertinimas, tačiau suprantame, kad saugumo užtikrinimas yra ne vienkartinis, o kasdienis procesas, kuriame tenka prisitaikyti ir prie kintančių reikalavimų. Nuo šiandien dirbame maksimaliai bekontakčiu režimu – automobilių salonai teikia nuotolines konsultacijas ir automobilį padeda įsigyti be tiesioginio gyvo kontakto, o servisai užtikrins galimybę žmonėms susitaisyti automobilį taip pat pereidami prie maksimaliai bekontakčio aptarnavimo“, – sako „Inchcape Lietuva“ generalinis direktorius Aurimas Tamašauskas.

„Tuvlita“ atstovas teigia, kad COVID-19 saugos audito kaina priklauso nuo įmonės veiklos specifikos ir nutolusių padalinių skaičiaus. Ir su kiekviena įmone derinama individualiai.

„Įmonės, kurios iki šiol nėra susitvarkiusios būtinų vidinių procesų, Lietuvos ir Vokietijos UAB „Tuvlita“  saugos specialistai pasiruošę padėti įvertinti riziką, nustatyti prevencines saugos priemones, pasirengti būtiną dokumentaciją, įdiegti visas reikalaujamas vidines tvarkas, reagavimo procedūras, ir apmokyti darbuotojus“, – pasakoja R. Burba ir pabrėžia, kad konsultavimo bei audito procedūras dėl nešališkumo atlieka skirtingų grupių saugos ekspertai.

„Investuoti į darbuotojų saugą visada verta, nes užsikrėtimo COVID-19 darbe atveju darbdaviui gali kilti ir finansinė atsakomybė, kurios tikrai galima išvengti atliekant reikiamus veiksmus – perspėja R. Burba.

Pranešimą paskelbė: Integrity PR, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-12-16 09:14
Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal