Seimo komisija siūlo Seimui panaikinti Seimo nario Vytauto Gapšio teisinę neliečiamybę

2020 m. gruodžio 16 d. pranešimas žiniasklaidai

Šiandien posėdžiavusi Seimo tyrimo komisija dėl sutikimo Lietuvos Respublikos Seimo narį Vytautą Gapšį patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę patvirtino komisijos išvadą ir nusprendė siūlyti Seimui tenkinti generalinio prokuroro teikimą dėl sutikimo Seimo nariui V. Gapšiui panaikinti teisinę neliečiamybę.

Seimo nariui V. Gapšiui Vilniaus apygardos teisme nagrinėjamoje baudžiamojoje byloje pareikšti kaltinimai dėl kyšininkavo ir prekybos poveikiu 2015–2016 m. laikotarpiu. V. Gapšys kaltinamas tuo, kad nusikalstamas veikas įvykdė pasinaudodamas valstybės politiko, Seimo nario padėtimi, Darbo partijos frakcijos Seime nario ir politinės partijos „Darbo partija“ pirmininko pirmojo pavaduotojo, šios partijos tarybos, partijos valdybos ir partijos prezidiumo nario bei politinės partijos „Darbo partija“ 2016 m. Seimo rinkimų štabo vadovo įgaliojimais.

Pagal Lietuvos Respublikos Konstituciją Seimo narys turi teisinę neliečiamybę ir be Seimo sutikimo jo negalima traukti baudžiamojon atsakomybėn ar kitaip suvaržyti laisvę.

Komisijos pirmininkė   Irena Haase

Tel. (8 5) 239 6639, el. p. Irena.Haase@lrs.lt