Seimo valdyba pradėjo svarstyti Seimo viešbučio pardavimo ir fontano perėmimo klausimus

2020 m. gruodžio 16 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Trečiadienį Seimo valdyba pradėjo svarstyti Seimo viešbučio pardavimo, fontano, esančio prie Seimo rūmų, ir žemės sklypo, perėmimo klausimus.

Seimo valdyba įpareigojo Seimo kanceliariją pradėti prie Seimo rūmų esančio fontano ir žemės sklypo, esančio tarp Gedimino pr. 51 ir 53, perėmimo procedūrą. „Miesto savivaldybei tai yra vienas iš daugelio objektų, kuriais ji turi rūpintis ir kur niekada neužteks lėšų. Labai sunku bus išsireikalauti, kad savivaldybė skirtų deramą dėmesį ir kad viskas būtų tinkamai sutvarkyta. Pačiam Seimui tikrai reikia prisiimti atsakomybę. Tas nereprezentatyvus vaizdas mums dabar tikrai garbės nedaro“, – posėdyje pasisakė Seimo Pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma.

Kaip Seimo valdybos posėdžio metu atkreipė dėmesį Finansų skyriaus vedėjas, laikinai einantis Seimo kanclerio pareigas, Marius Žiūkas, „teisinių kliūčių nei fontaną, nei sklypą perimti šiuo metu nėra“. „Didžiausia kliūtis, kuri būtų, yra šios teritorijos ir fontano sutvarkymo darbai, kurie pareikalautų tiek laiko sąnaudų, tiek finansinių išteklių“, – pabrėžė M. Žiūkas.

Trečiadienio posėdžio metu taip pat svarstytas Seimo viešbučio pardavimo klausimas. Seimo valdyba nusprendė įpareigoti Seimo kanceliariją pradėti valdomo turto – statinio, esančio Gedimino pr. 60 – vertinimo procedūrą. „Neturėdami šio skaičiaus niekam normaliai nepaaiškinsime – nei visuomenei, nei Seimo nariams, nei žiniasklaidai – visų skaičių“, – kalbėjo Seimo Pirmininko pavaduotojas Paulius Saudargas. Nuspręsta, kad artimiausiu metu visi parlamentarai bus supažindinti su teikiamomis alternatyvomis Seimo viešbučiui: iki kito Seimo valdybos posėdžio vyks pasitarimas Seimo frakcijose šiuo klausimu. Seimo nariams teikiami du siūlymai: numatoma arba nustatyti kompensaciją būsto nuomai, atsižvelgiant į butų nuomos rinkos vidutinę kainą, arba nustatyti fiksuoto dydžio kompensaciją būsto nuomai su galimybe dalį būsto nuomos išlaidų apmokėti iš Seimo nariui parlamentinei veiklai skiriamų lėšų.

Seimo Pirmininko pavaduotojo P. Saudargo siūlymu, šiuo metu būtų reikalinga įsivertinti ir Seimo valdomą autoūkį. „Manau, kad visus šiuos klausimus reikėtų spręsti kompleksiškai: viešbučio privatizavimas, fontano ir aikštės sutvarkymas, pirma perėmus, ir aš taip pat atkreipčiau dėmesį į dar vieną aspektą, kur taip pat buvo daromi auditai ir analizės – dėl Seimo autoūkio. Yra garažai, yra vėl tam tikros teritorijos, yra pastatai – turime spręsti toliau, kaip judėti. Vis tik gyvename XXI amžiuje, logistika mūsų visų keičiasi. Turime žvelgti moderniau į visą Seimo autoūkio modernizavimą. Ir čia galbūt taip pat įmanoma sutaupyti, galimos papildomos pajamos į valstybės biudžetą“, – svarstė parlamentaras.

Visi minėti klausimai bus svarstomi artimiausiuose Seimo valdybos posėdžiuose.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-12-16 13:16
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal