Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos pranešimas: „Socialdemokratai susilaikys dėl biudžeto – valstybės resursai pirmiausia turi būti nukreipti kovai su pandemija“

2020 m. gruodžio 22 d. pranešimas žiniasklaidai

 

Socialdemokratai ketina susilaikyti balsuodami dėl kitų metų biudžeto projekto. Pasak šių Seimo frakcijos atstovų, dabar svarbiausia, kad kitų metų biudžetas atlieptų pandemijos realijas. Socialdemokratams nerimą kelia tai, kad mūsų sveikatos sistema  jau šiuo metu neatlaiko pandemijos masto.

„Lietuva pirmauja visais rodikliais kalbant apie viruso plitimą. Prarandamos žmonių gyvybės ir sveikata. Negalima leisti tokios situacijos, kad būtų sakoma: nėra ligoninėse vietų, nėra darbuotojų, nėra gydytojų, trūksta medikamentų ar aparatūros. Tai neįsivaizduojama. Todėl visi įmanomi valstybės resursai ir dėmesys turi būti sutelktas, kad būtų suteikta pagalba visiems žmonėms, susirgusiems koronos infekcija ir kitomis ligomis“, – sako Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūno pavaduotoja Orinta Leiputė.

Seimo socialdemokratų teigimu, valstybės resursai pirmiausia turi būti nukreipti kovai su COVID-19 viruso plitimu žmonių gyvybių ir sveikatos išsaugojimui. Vis dėlto, pasak Algirdo Syso, pandemijos iššūkiai veikia ne tik sveikatos sritį, bet ir švietimo, ir ekonomikos, ir kitas sritis. Todėl biudžeto lėšos turi būti nukreiptos visai krizinei situacijai spręsti.

„Truputį neramu – vėl, kaip ir 2009 metais, turime lig šiol nematytą krizę, vėl valdžioje konservatoriai, ir vėl biudžeto projektas laukia Seimo palaiminimo. Neslėpsiu, būsime atsargūs ir budrūs. Pasimokėme ir, tikiuosi, nepasikartos anos krizės antikonstituciniai sprendimai, kai sunkmečio kaštai skaudžiai gulė ant mažiausias pajamas gaunančiųjų pečių“, – sako Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas A. Sysas.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2020-12-22 10:51
Politika, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal