Rokas Masiulis tapo „ConnectPay“ nepriklausomu valdybos nariu

Nuo sausio 4 d. prie finansinių technologijų UAB „ConnectPay“ valdybos prisijungė nepriklausomas narys – buvęs susisiekimo ministras Rokas Masiulis. Jis taip pat užims įmonės Rizikos komiteto pirmininko pareigas ir bus atsakingas už pinigų plovimo ir terorizmo finansavimo prevenciją, rizikų valdymą ir teisinės atitikties kontrolę.

Masiulis 2016–2019 m. vadovavo Susisiekimo ministerijai, taip pat jis turi sukaupęs daugiau nei 13 m. auditoriaus patirties verslo konsultacijų ir audito bendrovėje EY, kur specializavosi finansinių įstaigų audite. Be to, R. Masiulis turi 10 m. patirties griežtai reguliuojamų sektorių įmonių valdybose. Tarp jų – AB LEO LT, UAB „Baltpool“, UAB „Litgas“, AB „Klaipėdos nafta“, AB Vilniaus šilumos tinklai.

„Labai džiaugiuosi galimybe prisijungti prie ambicingos ir sparčiai augančios „ConnectPay“ komandos, užsibrėžusios itin aukštų tikslų. Neabejoju, kad mano patirtis rizikų valdymo, vidinės kontrolės srityse bus pilnai panaudota. Man bus labai malonu kartu vystyti inovatyvius bankininkystės produktus, kurie padės Lietuvos ir užsienio finansinių paslaugų naudotojams gauti aukšto lygio skaitmenizuotas paslaugas“, – sako R. Masiulis.

2018 m. veiklą pradėjusi „ConnectPay“ yra antra didžiausia elektroninių pinigų įstaiga Lietuvoje pagal aptarnaujamų mokėjimų vertę. 2019 m. įmonėje aptarnautų mokėjimų vertė siekė 0,9 mlrd. eurų, o per 2020 m. priartėjo prie 5,5 mlrd. eurų per metus.

„ConnectPay“ pajamos augo nuo 1,5 mln. eurų 2019 m. iki 4,5 mln. eurų 2020 m. 2021-aisiais bendrovė ketina augti 2,5 karto ir pasiekti maždaug 11 mln. eurų metines pajamas.

„Turime ambicingą tikslą – iki 2024 m. išauginti milijardo vertės įmonę. Tai reiškia, kad esame didelio ir greito augimo etape, kuriame vienas svarbiausių prioritetų – rizikų valdymas ir teisinė atitiktis. Dėl to ne tik investuojame į technologinius sprendimus, mokymus, geriausių specialistų prisitraukimą, bet ir stipriname strateginį lygmenį. Tikime, kad R. Masiulio patirtis – tiek kaip auditoriaus, tiek kaip valdybos nario stipriai reguliuojamų sektorių įmonėse – mums padės tapti finansinių technologijų rinkos lyderiais. Negana to, Rokas yra puikus vadovas, kuris prisidės prie komandos lyderystės stiprinimo“, – sako Marius Galdikas, „ConnectPay“ generalinis direktorius.

„ConnectPay“ orientuojasi į klientus, kurie daugiausia savo veiklą vykdo internete. Bendrovė suteikia galimybę verslo klientams atsidaryti IBAN tipo sąskaitą, gauti ir siųsti mokėjimus. Šių metų lapkričio gale „ConnectPay“ taip pat gavo Lietuvos banko leidimą papildyti jos turimą elektroninių pinigų įstaigos licenciją teise teikti dvi papildomas mokėjimo paslaugas – mokėjimo inicijavimo ir sąskaitos informacijos.

Apie „ConnectPay“

100 proc. UAB „ConnectPay“ akcijų priklauso Britanijos piliečiui, rizikos kapitalo investuotojui Deependra Singh Bhartari, kuris turi sukaupęs 17 metų patirties mokėjimų ir programinės įrangos kūrimo rinkoje. Jis investuoja į įvairiuose sektoriuose veikiančias interneto verslo įmones.

Lietuvą savo investicijoms D. S. Bhartari pasirinko dėl palankių teisinių sąlygų finansų technologijų („fintech“) srities įmonėms ir finansų srityje patyrusių lietuvių partnerių. ,,ConnectPay“ vadovai yra sukaupę patirties tokiose institucijose kaip SEB, „Western Union“, „Investuok Lietuvoje“, IBM, N26, Barclays ir t.t.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal