Nuotoliniame susitikime – dėmesys Kazachstano parlamento rinkimams ir pandeminei situacijai regione

2021 m. vasario 2 d. pranešimas žiniasklaidai

Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Kazachstano Respublika grupės nariai, vadovaujami grupės pirmininko Edmundo Pupinio, šiandien nuotoliniu būdu susitiko su Kazachstano Respublikos ambasadoriumi Lietuvos Respublikoje Viktoru Temirbajevu.

Susitikimo metu daugiausia dėmesio buvo skiriama apžvelgti neseniai Kazachstane vykusius rinkimus į Mili Medžlisą, naujai steigiamą Ombudsmeno instituciją Kazachstane, taip pat pandeminę situaciją regione ir jos pasekmes.

Seimo nariai teiravosi ambasadoriaus apie Kazachstane vykdomas reformas, ekonominius ryšius su Lietuva ir kitomis šalimis, vakcinacijos tempus, COVID-19 valdymą.

Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Kazachstano Respublika grupės pirmininkas E. Pupinis pristatė grupės veiklos planą 2021 m.

Šių metų gruodžio 16 d. bus minimas Kazachstano Respublikos Nepriklausomybės 30-metis. Prieš 30 m., 1991 m. gruodžio 23 d., Kazachstanas oficialiai pripažino Lietuvos Respubliką.

Šioms dviem progoms paminėti Seimo Tarpparlamentinių ryšių grupė kartu su Kazachstano ambasada ketina surengti parodą Seimo rūmuose.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal