Kylant klausimams dėl ministro S. Gentvilo veiksmų skaidrumo LVŽS frakcija jį kviečiasi į viešą posėdį Seime

Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos frakcija piktinasi, jog liberalas aplinkos ministras Simonas Gentvilas sudaro prielaidas savo veiksmus vertinti dviprasmiškai, o jo vieši pasisakymai sudaro vis stipresnį įspūdį, jog ministras atstovauja kažkieno kito, o ne valstybės interesams.

Todėl LVŽS frakcija kviečia Aplinkos ministrą S. Gentvilą į viešą LVŽS posėdį, kuris vyks š. m. vasario 4 d. (ketvirtadienį), 10 val. Seimo Konstitucijos salėje (I rūmai) ir norės išgirsti jo paaiškinimus dėl susidariusios situacijos.

Primename, kad sausio 27 d., reaguodami į šiomis dienomis aplinkosaugos sistemą drebinantį skandalą bei aplinkos ministro Simono Gentvilo galimai neteisėtus veiksmus, LVŽS frakcijos nariai Seime susitiko su Aplinkos apsaugos departamento (AAD) prie Aplinkos ministerijos vadove Olga Vėbriene, o aplinkos ministrui raštu išsiuntė 17 klausimų.

Seime frakcijos nariai su O. Vėbriene kalbėjosi apie kritinę padėtį, susidariusią aplinkos apsaugos sistemoje. Ji atvirai prakalbo apie patiriamą spaudimą ir sunkiai paaiškinamus politinius sprendimus, politikų skambučius, įspėjimus nepranešti teisėsaugai apie tarnybos metu pastebėtas galimai nusikalstamas veiklas, planuojamas AAD pertvarkas ir drastiškus etatų mažinimus, kurie lems, kad daugelis darbuotojų praras darbą ir pajamas, nukentės aplinkosaugos kokybė. 

Po pokalbio su O. Vėbriene, LVŽS frakcijos nariai pabrėžė, kad aplinkos ministro S. Gentvilo veiksmus sunku suprasti, jų negali paaiškinti viešuoju interesu, pasigendama aiškaus siekio užtikrinti skaidrią ir  nuo interesų grupių nepriklausomą aplinkos apsaugos sistemą.

Taip pat didžiausia Seime opozicinė frakcija po pokalbio su O. Vėbriene kreipėsi ir į Prezidentą Gitaną Nausėdą, kad šis įvertintų, ar aplinkos ministro elgesys atitinka keliamus aukštus skaidrumo, nešališkumo ir nepriekaištingos reputacijos kriterijus.

Transliacijos nuorodą rasite čia: https://www.youtube.com/watch?v=F4o3Z8yznOY&ab_channel=AtvirasSeimas

Su klausimais ministrui S. Gentvilui galite susipažinti čia: https://bit.ly/2M1ymF4

Susitikimo su O. Vėbriene įrašą galite matyti čia: https://youtu.be/s5eovaNJhVI?t=1

Pranešimą paskelbė: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-02-03 16:11
Politika, Gamta, aplinkosauga
pasidalinti
atgal