Pandemijos pasekmės milijoninius nuostolius skaičiuojantiems paukštininkystės bei kiaulininkystės sektoriams ir kodėl Valstybė jų neįtraukė į pagalbos priemones

Kokia Valstybės politika: ji nori išsaugoti šalies maisto gamybos pramonę ir pati apsirūpinti maisto produktais ar šis sektorius jau „nurašytas“? Tokius klausimus kelia Lietuvos paukštininkystės ir kiaulininkystės atstovai, skaičiuojantys milijoninius nuostolius dėl pandemijos, kuriuos Vyriausybė, priėmusi pirmąjį pagalbos verslui priemonių paketą, išskyrė kaip negalinčius pretenduoti į teikiamas subsidijas. Kaip ir visą žemės ūkį. Nuogąstaujama, kad taip marinami sektoriai, kurie į Valstybės biudžetą atneša kelias dešimtis milijonų pajamų ir išlaiko tūkstančius darbo vietų. Balansuojama ties išlikimo riba. Apie sustabdytą veiklą jau paskelbė penki paukštininkystės sektoriuje veikę Lietuvos ūkiai. Ši situacija nerimą kelia ir regionams, kurie jau skaičiuoja galimas ekonomines ir socialines pasekmes, jei užsidarius gamybinėms bazėms darbo netektų tūkstančiai vietinių.

Kviečiame į spaudos konferenciją, kurioje bus pristatytos pandemijos pasekmės paukštininkystės ir kiaulininkystės sektoriams ir situacija dėl valstybės pagalbos priemonių.

Konferencijos dalyviai: Lietuvos paukštininkystės asociacijos vadovas Vytautas Tėvelis, Lietuvos kiaulių augintojų asociacijos vadovas Algis Baravykas, AB Vilniaus paukštynas ir AB Kaišiadorių paukštynas generalinis direktorius Darius Gudačiauskas, Lietuvos kiaulių augintojų tarybos narys Valdemaras Sadaunykas, Žemės ūkio kooperatyvo „Agroaves Group“ vadovas Jonas Jagminas.

Konferencijos data: 2021.02.17 (trečiadienis)

Konferencijos laikas: 10:00 val. – 10:30 val.

Prisijungimas prie konferencijos:

https://us02web.zoom.us/j/82658031227?pwd=a3ZlTGw2b1lRWnZwT3R5SXI4OWpTZz09

Meeting ID: 826 5803 1227
Passcode:
638896

Būtume dėkingi, jei apie savo dalyvavimą praneštumėte šiais kontaktais: s.viciene@kggroup.eu, +3706 7927745.

Pranešimą paskelbė: KG Distribution
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-02-15 12:06
Politika, Maisto pramonė
Renginio pradžia
2021-02-17, trečiadienis10:00
Renginio vieta
Online
pasidalinti
atgal