Parlamentarams buvo pristatytos Moldovos politinės aktualijos

2021 m. vasario 19 d. pranešimas žiniasklaidai

Vasario 19 d. Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Moldovos Respublika grupės nariai nuotoliniu būdu bendravo su Lietuvos ambasadoriumi Moldovoje Kęstučiu Kudzmanu.

Susitikime ambasadorius pristatė Moldovos politines aktualijas, šalies vykdomas reformas ir pokyčius šalyje po Prezidento rinkimų, kuriuos laimėjo proeuropietiška Maja Sandu (Maia Sandu). K. Kudzmanas apžvelgė Lietuvos įsitraukimą į gerosios patirties dalinimosi projektus Moldovoje, per kuriuos mūsų valstybė yra atpažįstama ir vertinama.

Grupės nariai pritarė Lietuvos pastangoms nuosekliai remti Moldovą reformų kelyje, akcentuojant parlamentinio dialogo svarbą, skatinant bendradarbiavimą tarp savivaldybių, aktyvinant jaunimo mainus ir projektus švietimo, verslo, žemės ūkio srityse.

Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Moldovos Respublika grupėje yra 32 parlamentarai. Grupės pirmininkas – Kazys Starkevičius.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal