Su Čekijos ambasadoriumi aptartas šalių bendradarbiavimas

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė dalyvavo nuotoliniame vaizdo pokalbyje su Čekijos ambasadoriumi Vitu Korseltu ir aptarė dvišalį bendradarbiavimą politikos, ekonomikos, gynybos ir saugumo srityse.

„COVID-19 fone šalių bendradarbiavimas ypač svarbus. Pavyzdys – Lietuvos ir kitų valstybių prisijungimas prie Čekijos, Austrijos, Graikijos ir Danijos premjerų iniciatyvos – laiško Europos Komisijai dėl „AstraZeneca“ vakcinų įsigijimo“, – sakė premjerė.

Ministrų kabineto vadovė pabrėžė, kad kova su pandemija – pagrindinis Vyriausybės darbotvarkės klausimas. Esminis dėmesys skiriamas vakcinavimo proceso koordinavimui.

Pažymėta, kad Lietuva ir Čekiją sieja draugiški bei intensyvūs dvišaliai santykiai, taip pat nuolatinis glaudus bendradarbiavimas Europos Sąjungos (ES), NATO ir kitose tarptautinėse organizacijose.

Lietuva labai vertina Čekijos indėlį į saugumą – NATO sąjungininkų buvimas yra gyvybiškai svarbus regiono saugumui.

I. Šimonytė pabrėžė, jog Lietuva norėtų stiprinti bendradarbiavimą su Čekija siekiant užtikrinti, kad Rytų partnerystė išliktų strateginis ir geopolitinis ES prioritetas.

Būtina paremti Baltarusijos tautą jos kovoje už laisvę ir demokratiją. Baltarusijos režimo žiaurumas tęsiasi, todėl, pasak premjerės, reikia tęsti spaudimą Baltarusijos režimui, vykdant ir sankcijų politiką.

Pranešimą paskelbė: Spaudos tarnyba, Vyriausybės kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-02-19 15:51
Tarptaut.santykiai, Politika
pasidalinti
atgal