Seimo LSDP frakcijos pranešimas: „Dėl Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininko nuostatų, nesuderinamų su Lietuvos įsipareigojimais“

Socialdemokratai mano, kad Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas stokoja kompetencijų eiti šio komiteto pirmininko pareigas. Socialdemokratų frakcija kelia klausimą dėl L. Kasčiūno viešai skelbiamų nuostatų suderinamumo su Lietuvos naryste NATO ir kitais tarptautiniais įsipareigojimais.

Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Sysas atkreipia dėmesį, kad L. Kasčiūnas sistemingai naudojasi savo, kaip komiteto pirmininko, padėtimi „transliuoti“ žinutėms, nesuderinamoms su Lietuvos įsipareigojimais lygybės, nediskriminavimo ir įvairovės principams.

„Jis niekada neslėpė savo priešiškumo esminėms NATO ir kitų Lietuvos partnerių nuostatoms dėl nediskriminavimo ir įvairovės. Šias nuostatas L. Kasčiūnas yra ne kartą pavadinęs ideologija ir manipuliacija“, – pažymi A. Sysas.

Nuo L. Kasčiūno nuolat kliūva teisininkams ir visuomenininkams, dirbantiems žmogaus teisių srityje, ypač tiems, kurie specializuojasi LGBT teisių srityje: jis nuolat kartoja, esą jų „pasaulėžiūra“, „ideologija“ ir įsipareigojimas bendruomenėms yra kliūtis jiems eiti atsakingas pareigas. „Vakar rodytame TV reportaže L. Kasčiūnas ir vėl laidė strėles į žmogaus teisių gynėjus, kalbėjo apie „siaurus ideologinius akinius“. Bet savo paties akinių jis, aišku, nemato“, – ironizuoja socialdemokratų seniūnas.

Kyla klausimas, ar politikas, kuriam iš principo nepriimtinos demokratinės Šiaurės Atlanto gynybos aljanso ir kitų strateginių partnerių nuostatos, gali vadovauti Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui?

„Kiekviena savo buvimo šioje pozicijoje diena šis politikas daro žalą ne tik tarptautinei Lietuvos reputacijai, bet ir šalies galimybėms stiprinti savo pozicijas ir autoritetą strateginiuose Vakarų šalių struktūrose“, – konstatuoja socialdemokratai.

Visuose savo dokumentuose NATO yra įtvirtinusi griežtą draudimą diskriminuoti asmenis dėl lytinės orientacijos, lyties, rasės, etninės kilmės, religijos, tautybės, negalios ar amžiaus.

Išsamesnė informacija žiniasklaidai:

Karolis Klimka

LSDP frakcijos atstovas spaudai

Mob. 8 612 24803

El. p. karolis.klimka@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-03-19 15:28
Politika
pasidalinti
atgal