Rugsėjį VILNIUS TECH atidaromas startuolius rengiantis „Vienaragių fabrikas“

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VILNIUS TECH) atsinaujina – nuo rudens studentų lauks nauja studijų programa „Vienaragių ekonomika ir vadyba“, o VILNIUS TECH „LinkMenų fabrikas“ tampa „Vienaragių fabriku“, kur Lietuvos kūrėjai galės savo startuolius paversti vienaragiais.

Ilgai brandinta idėja žengti žingsnį ateities link ir pradėti ruošti studentus ne tik įkurti startuolius, bet ir juos paversti vienaragiais pagaliau išvydo dienos šviesą.

„Nauja studijų programa ir atsinaujinęs „Vienaragių fabrikas“ įprasmina mūsų universiteto šūkį „Kuriantiems rytojui“. Mes tikime, kad šie pokyčiai padės parengti savo srities profesionalus, kurie prisidės prie inovacijų kūrimo ir, svarbiausia, padės sukurti palankesnes sąlygas vienaragių vystymuisi Lietuvoje“, – teigia VILNIUS TECH Studijų prorektorius prof. dr. Romualdas Kliukas.

Iki šiol „LinkMenų fabrikas“ veikė kaip tarpdisciplininis kūrybiškumo ir inovacijų centras, kur inžinerijos, kūrybinių industrijų ir vadybos studentai tobulino savo kūrybiškumą, verslumą ir praktinius įgūdžius. Nuo šiol centro veikla bus dar stipriau orientuota į verslumą ir klos pamatus įvairių sričių startuolių (vienaragių) atsiradimui.

„Tapimas „Vienaragių fabriku“ mums, kaip buvusiam „LinkMenų fabrikui“,  yra svarbus ir didelis žingsnis. Supratome, kad įkurti startuolį Lietuvoje nebėra taip sudėtinga, tačiau jį paversti itin sėkmingu startuoliu, taip vadinamu vienaragiu – tai jau daug darbo ir profesionalių žinių reikalaujantis procesas“, – sako VILNIUS TECH „Vienaragių fabriko“ direktorius dr. Adas Meškėnas.

Anot dr. A. Meškėno, „Vienaragių fabrike“ esami ir būsimi startuolių įkūrėjai gaus kūrybinę ekosistemą reikiamų žinių, priemonių, kontaktų ir profesinės pagalbos tam, kad jų startuoliai taptų vienaragiais.

Svarbu paminėti, kad šis fabrikas turi visą infrastruktūrą, reikalingą auginti vienaragiams. Tai buvo įrodyta ir jaunųjų kūrėjų tobulėjimo programos „Makeademy“ metu.

„Sukūrėme „Makeademy“ kaip platformą, kurioje studentai ir neseniai studijas baigę jaunieji profesionalai gali semtis įvairiausios patirties. Nuo darbo tarpdisciplininėse komandose iki verslo plano kūrimo sesijų su rinkos ekspertais“, – pasakoja „Vienaragių fabriko“ direktorius.

A. Meškėno teigimu, „Makeademy“ metu įgyta patirtis, dirbant su būsimais startuoliais, parodė, kad „Vienaragių fabrikas“ – pasiruošęs auginti ir būsimuosius vienaragius.

Kol kas Lietuvoje yra tik vienas vienaragis – 2019 m. juo tapo įmonė „Vinted“. Startuoliai vienaragiais tampa tada, kai jų rinkos vertė perkopia simbolinę milijardo eurų vertės ribą.

Pasak Studijų prorektoriaus, universitetas taps vienintele vieta Lietuvoje, kurioje studentai galės įgauti vienaragių ekonomikos ir vadybos išsilavinimą.

Susipažinti su naująją studijų programa „Vienaragių ekonomika ir vadyba“, daugiau sužinoti apie galimybes, kurias suteikia VILNIUS TECH „Vienaragių fabrikas“, galite užsukę į naująją „Atviras VILNIUS TECH“ platformą.

Kovo 30 d. – balandžio 9 d. joje vyks įvairios diskusijos, kurios bus pasiekiamos iki stojimų į aukštąsias mokyklas pabaigos.

Informuojame, kad pranešime žiniasklaidai pateikta informacija – balandžio 1-osios pokštas.

Pranešimą paskelbė: Vilniaus Gedimino technikos universitetas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-04-01 08:35
Švietimas ir mokslas, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal