EP nariai kreipėsi į V. Putiną dėl A. Navalno sveikatos: „Atsakomybė guls ant jūsų pečių“

Įvairių frakcijų Europos Parlamento nariai kreipėsi į Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną dėl sparčiai prastėjančios opozicionieriaus Aleksejaus Navalno, kuris įkalintas Pokrovokolonijoje ir šiuo metu yra kalėjimo ligoninėje, sveikatos. Laišką inicijavo Prancūzijos E. Macrono partijai  atstovaujantis EP narys Bernardas Geta (Bernard Guetta), jį pasirašė ir Lietuvos europarlamentarai Rasa Juknevičienė, Andrius Kubilius, Aušra Maldeikienė, kt.

Pone prezidente, nė vienas teismas A. Navalno nenuteisė mirties bausme. Todėl Rusijos kalėjimų administracija ir aukščiau esančios institucijos privalo užtikrinti jo gyvybės išsaugojimą ir fizinę neliečiamybę. Kalbama apie įstatymo laikymąsi ir paprastą žmogiškumą, rašo EP nariai.

Jie pažymėjo, kad jeigu A. Navalnas mirs būdamas įkalintas arba jo sveikata bus nepataisomai sugadinta, tuomet atsakomybė už tai guls ant V. Putino pečių, o pastarojo  kaip prezidento reputacija bus sutepta tarptautinės bendruomenės akyse. 

Šiuo metu santykiai tarp Rusijos Federacijos ir mūsų atstovaujamų Europos Parlamente dvidešimt septynių valstybių yra pakankamai įtempti. Todėl nereikia dar vienos, daugiau nei rimtos, priežasties santykius bloginti, pažymi europarlamentarai. 

Pranešimą paskelbė: Europos Parlamento narės Rasos Juknevičienės biuras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-04-22 16:17
Politika, ES
pasidalinti
atgal