Su „Apple Watch“ Lietuvoje jau galima skambinti be telefono: ką dar gali šis laikrodis?

Šiandien Lietuvoje startuoja naujovė: „Apple Watch“ išmaniųjų laikrodžių savininkai gali naudotis „Telia“ eSIM paslauga ir skambinti, rašyti žinutes, atlikti mokėjimus bei naudotis mobiliuoju internetu laikrodyje, greta neturėdami savo telefono. Tačiau tai tik kruopelytė to, ką sugeba „Apple Watch“ laikrodžiai.

„Žinome, kad „Apple“ gerbėjai nekantriai laukė šios naujovės ir šiandien pagaliau galime juos nudžiuginti. Nuo šiol „Apple Watch“ laikrodžių savininkai gali naudotis visomis šių įrenginių funkcijomis net palikę telefoną namuose, pavyzdžiui, bėgiodami priimti ir atlikti skambučius ar klausytis muzikos per „Spotify“, – sako „Telia“ Įrangos vadovas Aurimas Karnejevas.

Norint pasinaudoti šiomis galimybėmis tereikia užsisakyti „Telia“ eSIM paslaugą laikrodžiams ir, suporavus „Apple Watch“ su „iPhone“, laikrodis „Telia“ tinkle veiks kaip nepriklausomas įrenginys. Be to, abu įrenginiai turės tą patį mobiliojo ryšio numerį, taigi nesvarbu, kas greta – laikrodis ar telefonas, – niekada nepraleisite svarbaus skambučio ar žinutės.

Paslauga veikia su visais Lietuvoje pirktais, eSIM funkciją palaikančiais „Apple Watch“ laikrodžiais, svarbiausia, kad laikrodis ir telefonas būtų tame pačiame „Telia“ tinkle. Pirmąjį pusmetį už „Telia“ eSIM nereikės nieko mokėti, o vėliau ji kainuos 5,9 Eur/mėn. Beje, perkant laikrodį iš „Telia“ jį ne tik galima įsigyti išsimokėtinai be pabrangimo, bet ir nemokamai gauti trijų mėnesių draudimą.

Ką dar galima atlikti ant riešo turint „Apple Watch“? Kalorijų, žingsnių skaičiavimą, širdies ritmo, deguonies kraujyje stebėseną, navigaciją, „Siri“ komandas, mobiliuosius mokėjimus ir kitas kasdienes funkcijas naudoja daugelis šių laikrodžių savininkų. Tačiau yra išties naudingų dalykų, apie kuriuos žino anaiptol ne kiekvienas „Apple Watch“ naudotojas – A. Karnejevas kviečia susipažinti su penkiais jų:

  1. Nutildykite uždengę delnu. Prireikus skubiai išjungti „Apple Watch“ garsus, nebūtina traukti telefono ir ieškoti nustatymų – tiesiog uždenkite laikrodžio ekraną delnu ir palaikykite ilgiau nei tris sekundes. Tiesa, prieš tai šią funkciją reikia aktyvuoti: telefone įsijunkite laikrodžio programėlę, eikite į „My Watch“, pasirinkite „Sounds & Haptics“ ir tuomet „Cover to Mute“.
  2. Paskubinkite laikrodį 5 minutėmis. Nuolat visur vėluojantys žmonės turi įprotį nustatyti laikrodžius keliomis minutėmis vėliau, tai galite atlikti ir savo „Apple Watch“. Laikrodyje eikite į „Settings“, pasirinkite „Time“, spustelkite „+0 min“ ir, sukdami karūnėlę, pridėkite pageidaujamas minutes prie rodomo laiko. Beje, vėlesnis laikas bus tik rodomas ekrane, tai neturės įtakos jūsų žadintuvams, įspėjimams ar kitų laiko zonų laikrodžiams.
  3. Teisingai plaukite rankas. Pasaulinė pandemija mus išmokė naujų įpročių: sveikintis sumušant kumščiais, čiaudėti į sulenktos alkūnės vidinę pusę, o taip pat dažnai plauti rankas. Tačiau ar visada rankas plaunate teisingai? Naujausią „watchOS 7“ operacinės sistemos versiją turintys laikrodžiai gali pasirūpinti, kad taip ir būtų. Laikrodyje pasirinkite „Settings“, palieskite „Handwashing“ ir įjunkite „Handwashing Timer“ – dabar kaskart pradėjus plauti rankas laikrodyje įsijungs atgalinis 20 s laikmatis, taigi tiksliai žinosite, ar rankas plovėte pakankamai ilgai. Taip pat laikrodis jums gali priminti nusiplauti rankas grįžus į namus – šį nustatymą rasite telefono programėlėje „Apple Watch“ pasirinkę „My Watch“, tuomet „Handwashing“ ir įjungę „Handwashing Reminders“.
  4. Sulaikykite skambutį, kol rasite telefoną. „Apple Watch“ laikrodžiu galima atsiliepti į skambučius, tačiau taip kalbėti ne visada patogu, ypač jei skambutis konfidencialus. Tokiu atveju, sulaukę skambučio, laikrodyje pasirinkite „Answer on iPhone“ ir skambutis bus sulaikytas, kol rasite savo telefoną.
  5. Naktinis laikrodis. Užsegtas ant riešo „Apple Watch“ naktimis gali sekti jūsų miego ritmą, tačiau jei jį nusisegsite ir prieš eidami miegoti padėsite ant įkroviklio pavertę šonu, jis taps naktiniu laikrodžiu, kuris per visą ekraną rodys skaitmeninį laikrodį, taigi nubudus jums nereikės ieškoti telefono ar degti šviesos.

Žinote daugiau naudingų „Apple Watch“ triukų? Pasidalinkite jais komentaruose!

Pranešimą paskelbė: Fabula ir partneriai, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-04-30 10:32
ITT, Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal