Loterijų asociacija – džiaugiamės, kad į viešumą pradėjo lįsti nusikalstamo lobizmo galai

„Sveikiname Specialiųjų tyrimų tarnybos pareigūnų tyrimą ir padorių Seimo narių drąsą. Labai tikimės, kad STT tyrimas atskleis ir kitus politikus, kurie kalbėjo Kauno lošimų verslo šulų argumentais“, – sakė Lietuvos loterijų asociacijos vadovas Andrius Karaliūnas.

Loterijų asociacija ir vienijamos bendrovės atsiriboja nuo bet kokių loterijų sąsajų su Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) nagrinėjama byla. Komentuodama byla STT nurodė, kad ji yra siejama su Lietuvos Respublikos loterijų ir lošimų mokesčio įstatymo pakeitimo projektu. Šiuo metu LR Seime nagrinėjami šio teisės akto pakeitimai buvo registruoti gegužės 20 d. Tuo tarpu Seimo narys Matas Maldeikis komentaruose žiniasklaidai nurodė, jog „kyšis jam buvo siūlomas prieš mėnesį“.

Atkreipiame dėmesį, kad prieš mėnesį Seime buvo svarstomas kitas teisės akto projektas, dėl Azartinių lošimų įstatymo pakeitimo (NR. XIVP-392). Šiuo pakeitimu ketinta uždrausti skatinimą dalyvauti lošimuose – bet kuria forma ir bet kokiomis priemonėmis skleisti informaciją ar atlikti įtikinėjimo veiksmus, įskaitant paties lošimo organizatoriaus organizuojamus specialius renginius, bandomuosius lošimus, akcijas, nuolaidas, dovanas ir panašaus pobūdžio skatinamąsias priemones, skatinančius dalyvauti lošimuose ar nuotoliniuose lošimuose.

Šis teisės aktas gegužės 5 d. svarstytas LR Seimo Biudžeto ir finansų komitete, komiteto paskirti pranešėjai šiuo klausimu buvo Seimo nariai Matas Maldeikis, Vytautas Gapšys.

Vėliau, gegužės 20 d., LR Seimas pritarė šiam įstatymo pakeitimui.

„Ponas Puidokas kartu su keliais kitais kauniečiais Seimo nariais nuosekliai dirbo siekdamas gerinti lošimų verslo sąlygas“, - sakė Loterijų asociacijos prezidentas Andrius Karaliūnas. Mindaugas Puidokas abejojo siūlymais apriboti azartinių lošimų reklamą. Pagal neseniai pasiūlytą apmokestinimo modelį, loterijos būtų apmokestintos dvigubai.

Kaune registruotas azartinių lošimų kompanijas atstovaujanti Nacionalinė lošimų ir žaidimų verslo asociacija inicijavo plačią reklaminę kampaniją bei pristatė savo pačių parengtą lobistinę knygą, kurioje siūloma mažiau apmokestinti lošimus, tačiau apriboti konkurentų – loterijų veiklą. Lošimų asociacijai vadovauja jau anksčiau už nelegalią lobistinę veiklą trauktas atsakomybėn „Tet-a-Tet“ kazino savininkas Samoilas Kacas. Už nelegalų lobizmą anksčiau patrauktas atsakomybėn ir jo advokatas Linas Sesickas.

Pranešimą paskelbė: Fabula ir partneriai, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-06-10 15:41
Kiti pranešimai
pasidalinti
atgal