Seimo paskirtieji atstovai dalyvaus Europos ateities konferencijos inauguraciniame plenariniame posėdyje

2021 m. birželio 17 d. pranešimas žiniasklaidai 

 

Birželio 9 d. Seimo valdyba, atsižvelgdama į Konferencijos dėl Europos ateities Vykdomosios tarybos pirmininkų prašymą dėl nacionalinių parlamentų atstovų skyrimo dalyvauti Konferencijoje dėl Europos ateities, paskyrė (sprendimas Nr. SV-S-125) Seimo atstovus dalyvauti Konferencijoje dėl Europos ateities: Seimo Pirmininko pavaduotoją, Europos reikalų komiteto pirmininkę Radvilę Morkūnaitę-Mikulėnienę, Europos reikalų komiteto pirmininko pavaduotoją Arminą Lydeką, Europos reikalų komiteto narę Rūtą Miliūtę ir Europos reikalų komiteto narį Luką Savicką.

Birželio 18–19 dienomis paskirtieji Seimo atstovai dalyvaus pirmame Europos ateities konferencijos inauguraciniame plenariniame posėdyje Strasbūre (Prancūzijos Respublika). Pirmosios plenarinės sesijos metu bus diskutuojama dėl Konferencijos tikslo ir lūkesčių, įskaitant Europos piliečių forumus ir nacionalinius piliečių forumus bei renginius, taip pat daugiakalbę skaitmeninę platformą.

Oficialiai Konferencija prasidėjo gegužės 9 d. Strasbūre, tačiau Europos Sąjungos institucijų, valstybių narių ir piliečių diskusijos apie Europos ateitį vyks ištisus metus. Konferencijos išvados numatytos 2022 m. pavasarį, Prancūzijos pirmininkavimo ES Tarybai metu. Kiek anksčiau, balandžio mėnesį, startavo ir speciali šiai Konferencijai skirta Daugiakalbė skaitmeninė platforma. Joje visi ES bei kitų šalių piliečiai gali dalintis savo idėjomis dėl Europos ateities, organizuoti renginius ir stebėti jų rezultatus visomis 24 ES kalbomis.

Daugiau informacijos apie Konferenciją:

Konferencijos dėl Europos ateities interneto svetainė: https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/new-push-european-democracy/conference-future-europe_lt

Konferencijos dėl Europos ateities bendroji deklaracija

Konferencijos dėl Europos ateities skaitmeninė platforma

Konferencijos dėl Europos ateities skaitmeninės platformos klausimai ir atsakymai

Kontaktams:

Europos reikalų komiteto biuro vyriausiasis specialistas

Martynas Lukoševičius, tel. (8 5) 239 6881

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-06-17 08:09
Politika, ES
pasidalinti
atgal