Kuršių nerijoje prasideda žygis „Už švarią Lietuvą!”: paaiškės Neringos vartotojo portretas

Apėjusi, surinkusi ir išrūšiavusi pakelėse ir pamiškėse rastas šiukšles aplink Kauną ir Lietuvą, dabar „Už švarią Lietuvą!“ komanda atkeliauja į Kuršių neriją. Žygis prasideda antradienį, birželio 29 d., 10.30 val., Smiltynėje. Taip pat bus žygiuojama Juodrantėje, Preiloje, Nidoje. Žygio pabaiga – liepos 1 d. Nidoje.

Bus renkamos šiukšlės pliažuose, prie jūros, marių, pamiškėse, pakelėse. Kasdien žygeiviai jas rūšiuos ir pagal tai paaiškės Neringos vartotojo portetas. Per tris žygio dienas planuojama nueiti 52 km.

Žygio sumanytojo, visuomenininko Giedriaus Bučo teigimu, sužinant vartotojo portretą, galima paskatinti ne tik pačius vartotojus keisti savo įpročius, bet ir verslą gaminti aplinkai draugiškas pakuotes.

„Paklausa skatina pasiūlą. Tad viskas prasideda nuo mažų pokyčių, o tuomet galima pasiekti ir didelių pokyčių. Norime paskatinti suveikti „sniego gniūžtės“ efektą, – teigia G. Bučas. – Kiekvienas iš mūsų galime būti pokyčių lyderiu. Viskas labai paprasta – atsisakyk vienkartinių daiktų, plastikinių maišelių, nebeleisk balionų į dangų ir tu jau pokyčių lyderis.“

Prie žygeivių kviečiami prisijungti Neringos poilsiautojai. Žygio metu taip pat vyks susitikimai su vietos bendruomenėmis. Bendruomenės suteiks žygio organizavimo komandai nakvynę ir maitinimą. Norintys kartu žygiuoti turėtų pasirūpinti nakvyne, turėti darbo pirštines, užkandžių ir geriamo vandens, kurio prireikus bus papildyta. Šiukšlių maišais ir rinkimo lazdomis žygeivius aprūpins organizatoriai. Žygio partneriai – tarptautinis muzikos festivalis „N žemė“.

Praeitais metais per 77 dienas „Už švarią Lietuvą!“ žygeiviai, rinkdami ir rūšiuodami šiukšles (surinkta virš 1 tonos), apėjo Lietuvą (1363 km). Daugiausia rasta maisto pakuočių, kurių tik maža dalis gali būti perdirbama. 

Kur ir kada šįmet eisime Kuršių nerijoje?

06.29 d. 10:30 val. žygio startas Naujojoje perkėloje, Smiltynėje. Maršrutas Smiltynė–Juodkrantė;

06.30 d. 10:00 val. dienos startas Kalno g. 26, Juodkrantėje. Maršrutas Juodkrantė–Preila;

07.01 d. 10:00 val. dienos startas Preilos g. 9, Preiloje. Maršrutas Preila–Nida;

07.01 d. 20:00 val. žygio apibendrinimo vakaras klube „Kaštonas“, Naglių g. 18 b, Nidoje.

Žygio maršrutą ir visas naujienas rasite FB grupėje „Už švarią Lietuvą!“

Ką daryti, jei žygyje dalyvauti negaliu, bet noriu prisidėti? Visi, neabejingi „Už švarią Lietuvą!“ veiklai, ją paremti gali „Contribee“ platformoje: https://contribee.com/kuryboskampas360

Daugiau informacijos: +370 618 28752 Giedrius Bučas, mes@užšvariąlietuvą.lt

Pranešimą paskelbė: VšĮ Už švarią Lietuvą
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-06-29 07:53
Gamta, aplinkosauga, Ekologija
Prisegti failai
pasidalinti
atgal