Teatras ne kinas. O jei teatras kine?..

Keistuolių teatro išskirtinis ir vienetinis projektas - eksperimentas: filmuoto spektaklio pristatymas kino ekrane. Šįkart į  suaugusiems ir jaunimui skirtą renginį žiūrovas kviečiamas pajusti, stebėti, pažinti ir įvertinti, o po peržiūros susitikti su spektaklio kūrėjais trumpoje, bet prasmingoje diskusijoje ir į spektaklį bei keistą jo rodymo būdą pažvelgti plačiau, giliau arba iš visai kitos pusės.

Po spektaklio peržiūros Skalvijos kino centre rugpjūčio 10 d. vyks susitikimas su spektaklio kūrėjais bei pokalbio moderatore, tinklalaidės „Greito gyvenimo lėti pokalbiai“ autore, Urte Karalaite.

Kodėl kine?

Nemažai teatrų, pasaulinei pandemijai stipriai pakoregavus įprastą kultūrinį ir visuomeninį gyvenimą, bandė prisitaikyti ir perkelti spekatklius į ekraną. Kultūros ir meno produktai transliuojsmi televizijoje ar internetu įvairiose platfomose tapo prieinami kiekvienam žiūrovui, tačiau spektaklio žiūrėjimas, tuo pačiu teatro suvokimas, pajutimas ir reikalingas reginio įspūdis išblanksta arba labai keičia formą. Keistuolių teatro pasirinkimas siekti išlaikyti kiek įmanoma panašesnį pojūtį stebint renginį ekrane į tikrą apsilankymą teatre- rodyti filmuotą medžiagą dideliame kino teatro ekrane.

Kuriant naujus spektaklius, imama atsižvelgti į šias aplinkybes, tačiau norint dalintis esamu repertuaru, ieškoma modernių ir tinkamų būdų prisitaikyti prie situacijos, siekiant išlaikyti galimybę kūrėjams dalintis jau sukurtais autoriniais kūriniais.

Susitikime dalyvaus vieni svarbiausių spektaklio kūrėjų- režisieriai, aktoriai. Tiesioginis bendravimas su publika leidžia užglaistyti technologinį atstumą ir atkurti intymų santykį tarp kūrėjų ir publikos, tuo pačiu sužinoti, koks žiūrovo požiūris į besikeičiančias teatro formas, kokie teatro žiūrovo lūkesčiai.

,,Apie nieką”

 

Režisieriaus Lino Jurkšto spektaklis pagal paties sukurtą pjesę “Apie nieką” – komiškas, absurdiškas ir chuliganiškas meno šaržas, autoironijos prožektorių atgręžiantis į pačius kūrėjus. Nuo pirmojo pjesės skaitymo iki premjeros dienos per vieną vakarą aktorius palydintys žiūrovai vienu metu regi ir spektaklio kūrimo procesą, ir su itališkojo commedia dell’arte žanro prieskoniu suręstą istoriją apie jaunuolį, bandžiusį nugalėti Mirtį. Spektaklis “Apie nieką” – kūrybos užkulisiai, persikėlę į sceną, žaisminga provokacija bei miklus balansavimas tarp nonsenso ir klausimų apie egzistenciją.

Susitikime Skalvijos kino centre rugpjūčio 10 d. 18 val.

Pranešimą paskelbė: VšĮ Vilniaus keistuolių teatras
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal