Diana Nausėdienė dalyvavo forume „Lietuva diasporoje: tobulėti, augti, garsinti, su(si)žinoti“

Diana Nausėdienė ketvirtadienį Nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje dalyvavo forume „Lietuva diasporoje: tobulėti, augti, garsinti, su(si)žinoti“, skirtame pasaulio lituanistinių mokyklų mokytojams, lituanistiniam ugdymui.

Sveikindama susirinkusiuosius pirmoji ponia pabrėžė Lietuvių kalbos istorinę vertę: „Turtingiausias lietuvių kultūros paveldas – tai mūsų kalba. Jos unikalumas, tautos sukauptas ir neišbarstytas amžių išbandymuose, byloja apie lietuviškosios kultūros stiprybę ir istorinę misiją. Mums tenka ypatinga pareiga šį turtą išsaugoti ir perduoti būsimoms kartoms.“

Pirmoji ponia atkreipė dėmesį, kad formaliojo ir neformaliojo lituanistinio švietimo mokyklose mokosi apie 5-7 proc. visų užsienyje gyvenančių vaikų. Taigi net apie 100 tūkst. jaunųjų Lietuvos piliečių galimai neturi galimybės gilinti savo gimtosios kalbos žinių. „Pasiekti juos – mūsų tikslas.“, - teigė pirmoji ponia.

Diana Nausėdienė padėkojo VDU rektoriui, universiteto akademinei bendruomenei, Baltistikos centrams, lituanistinio švietimo mokykloms, kultūros centrams bei tėvams ir seneliams už jų kuriamas galimybes viso pasaulio tautiečiams atrasti ir pažinti Lietuvių kalbą.

Sveikinimo žodį renginyje taip pat tarė užsienio reikalų viceministras Egidijus Meilūnas, Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos direktorius prof. Renaldas Gudauskas ir VDU Švietimo akademijos kanclerio pavaduotojas prof. Algirdas Raslanas. Po sveikinimų, lituanistikos ekspertai diskusijos metu aptarė lituanistinio švietimo užsienyje, vaikų žinių testavimo ir informacijos apie lituanistinį švietimą sklaidos klausimus.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Prezidento kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-07-29 16:23
Švietimas ir mokslas
pasidalinti
atgal