Seime bus pasirašytas susitarimas dėl Lietuvos švietimo politikos

Rytoj, rugsėjo 1 d., 10.30 val. Konstitucijos salėje (Seimo I r.) parlamentinių partijų lyderiai pasirašys susitarimą dėl Lietuvos švietimo politikos. Dokumente susitariama dėl pagrindinių įsipareigojimų švietimo srityje ir numatyti konkretūs veiksmai, kurie užtikrins priimamų ilgalaikių sprendimų švietimo srityje tęstinumą, švietimo raidos nuoseklumą ir kryptingumą, švietimo sistemos finansavimo tvarų augimą.

Susitarimo pasirašymo ceremonijoje dalyvaus dokumentą pasirašantys partijų vadovai, švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė, Lietuvos savivaldybių administracijos vadovė Roma Žakaitienė ir Lietuvos švietimo tarybos pirmininkė Saulė Mačiukaitė-Žvinienė.

 

Numatoma programa:

10.30 val. – Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės kalba.

10.35 val. – susitarimo pasirašymas.

Pasirašo: Liberalų sąjūdžio partijos, Laisvės partijos, Lietuvos socialdemokratų partijos, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir Darbo partijos vadovai.

ŽINIASKLAIDOS DĖMESIUI

Žurnalistai kviečiami atvykti į pasirašymo ceremoniją. Po susitarimo pasirašymo ceremonijos, apie 10.50 val., bus teikiami komentarai žiniasklaidai prie Seimo Pirmininko kabineto.

Visuose Seimo renginiuose dalyviams rekomenduojama dėvėti nosį ir burną dengiančias apsaugos priemones. Įeinant į Seimo rūmus privaloma pateikti Galimybių pasą arba lygiavertį dokumentą.

Žiniasklaidos atstovai, kurie neturi nuolatinių leidimų, norėdami gauti vienos dienos leidimą įeiti į Seimo rūmus, turėtų kreiptis į Spaudos biurą el. paštu rvs@lrs.lt.

Susitarimo dėl Lietuvos švietimo politikos pasirašymo ceremonija ir komentarai žiniasklaidai bus transliuojami Seimo interneto svetainėje, Seimo socialinių tinklų „Facebook“ ir „YouTube“ paskyrose.

Daugiau informacijos suteiks:

Vyriausybės kanceliarijos Ryšių su visuomene skyrius

Tel. 8 630 05 966, el. p. spauda@lrv.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-08-31 16:18
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal