Lietuvoje įsitvirtina viena Skandinavijos e. prekybos lyderių „Boozt“ – įsigijo lietuvišką IT bendrovę

Gera žinia besidomintiems mados naujienomis – viena pirmaujančių Skandinavijos e. prekybos įmonių „Boozt“ įsitvirtina ir plečia savo operacijas Lietuvoje. Drabužiais, batais, sporto, namų apyvokos ir kitomis prekėmis internetu prekiaujanti bendrovė pas mus įsteigė savo Baltijos šalių padalinį UAB „Boozt Baltics“, taip pat naują technologijų padalinį. Šis įkurtas įsigijus Lietuvos IT įmonę „Estina“ ir bus plečiamas įdarbinant daugiau patyrusių programuotojų.

Vykdant plėtrą Baltijos šalyse Boozt.com parduotuvė vartotojams tapo prieinama lietuvių, latvių ir estų kalbomis, o vietos vartotojams pasiūlyta papildomų pranašumų – pavyzdžiui, nemokamas prekių grąžinimas. Be to, siekiant užtikrinti kuo greitesnį prekių pristatymą, pradedama bendradarbiauti su vietos siuntų pristatymo tarnybomis.

„Skandinaviška estetika ir vertybės Baltijos šalių gyventojams tampa vis artimesnės. Lietuvos, Latvijos ir Estijos vartotojai domisi iš Šiaurės atkeliaujančiomis mados tendencijomis, vertina skandinaviškus prekės ženklus ir dizainą, gaminių kokybę ir tvarumą. „Boozt“ plėtra Baltijos šalyse sudarys vartotojams dar geresnes sąlygas vienoje vietoje rasti visus populiariausius skandinaviškus mados bei gyvenimo būdo prekės ženklus, taip pat kitų žinomų gamintojų prekes. Džiaugiamės galėdami Baltijos šalyse pristatyti vieną Skandinavijos e. prekybos lyderių, taip pat prisidėti prie e. komercijos sektoriaus Lietuvoje progreso“, – sako bendrovės „Boozt Baltics“ vadovė Agnė Pargaliauskaitė.

Anot A. Pargaliauskaitės, siekiant užtikrinti sėkmingą tolesnę plėtrą, Baltijos šalyse bus suburta rinkodaros ir reklamos bei klientų aptarnavimo lietuvių, latvių ir estų kalbomis specialistų komanda.

Pajėgumus sustiprino įsigijusi Lietuvos IT bendrovę „Estina“

Bendrovės plėtrą Baltijos šalyse lydi ir jos IT pajėgumų stiprinimas. Šiuo tikslu birželį Švedijos „Boozt“ įsigijo Lietuvos IT paslaugų bendrovę „Estina“, su kuria iki sandorio bendradarbiavo jau dešimt metų. Po įsigijimo „Estina“ tapo „Boozt“ įmonės dalimi, artimiausiu metu jos pavadinimas bus pakeistas į „Boozt Technology Baltics“.

„Su „Estina“ bendradarbiaujame nuo pat savo veiklos pradžios, todėl jau ne kartą galėjome įsitikinti šios komandos kompetencijomis, talentais ir profesionalumu. Bendrovė puikiai išmano mūsų veiklos procesus ir pažįsta organizacijos kultūrą, todėl siekdami įsitvirtinti naujose rinkose nusprendėme pradėti naują bendradarbiavimo etapą ir pakviesti lietuvišką bendrovę tapti „Boozt“ šeimos dalimi“, – sako vienas bendrovės „Boozt“ įkūrėjų ir grupės technologijų vadovas Jesperas Brøndumas.

Pranašumas – skandinaviška darbo kultūra

Šiuo metu bendrovėje „Boozt Technology Baltics“ dirba beveik 40 patyrusių programuotojų, tačiau planuojama, kad iki 2023 m. bus pritraukta dar tiek pat naujų žmonių. Plečiant komandą bus ieškoma pažengusių PHP, „React.js“, „Android“, iOS, sistemų inžinierių, kurie turės galimybę dirbti skandinaviškos darbo kultūros įmonėje, itin didelį dėmesį skiriančioje programinio kodo kokybei, darbuotojų autonomijai, darbo ir poilsio balansui.

„Prisijungimas prie vienų iš e. prekybos lyderių Šiaurės Europoje yra svarbus mūsų darbo ir pastangų įvertinimas. Toliau dirbsime siekdami „Boozt“ tikslų, stiprinsime ir plėsime savo programuotojų komandą, kuri turės galimybę dirbti patikimoje tarptautinėje bendrovėje, siūlančioje daugybę pridėtinių verčių savo darbuotojams“, – sako bendrovės „Estina“ vadovas Paulius Podolskis.

„Estina“ kaip Švedijos bendrovės dalis Lietuvoje veikia nuo šių metų birželio vidurio. UAB „Boozt Baltics“ Lietuvoje įkurta birželio pradžioje.

Apie e. prekybos bendrovę „Boozt“

„Boozt“ yra viena pirmaujančių e. prekybos platformų Skandinavijos šalyse, siūlanti platų mados, sporto, grožio ir namų apyvokos prekių asortimentą visai šeimai ir daugiausia dėmesio skirianti skandinaviškai madai, estetikai ir kokybei. E. parduotuvė Boozt.com visoje Europoje turi daugiau nei 2 mln. aktyvių klientų.

„Boozt“ akcijomis yra prekiaujama Stokholmo ir Kopenhagos „Nasdaq“ akcijų biržose. Bendrovės grynosios pajamos pernai, palyginti su 2019 m., išaugo 27 proc. ir siekė 427 mln. eurų. Šiuo metu bendrovės padaliniai veikia 5 miestuose: Malmėje, Kopenhagoje, Orhuse, Poznanėje ir Vilniuje. Įmonėje dirba daugiau kaip 1000 žmonių, iš kurių daugiau kaip 130 yra IT specialistai.

Pranešimą paskelbė: UAB ADVERUM
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-09-14 11:22
Laisvalaikis, pramogos, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal