Lietuvių startuolis „TransferGo“ pritraukė 50 mln. JAV dolerių investiciją

Lietuvių startuolis „TransferGo“, viena greičiausiai augančių pasaulio piniginių perlaidų įmonių, šiandien praneša apie 50 mln. JAV dolerių vertės C serijos investiciją, gautą iš „Elbrus Capital Fund III“ bei „Black River Ventures“ fondų ir „Unlimint“, taip pat daugelio buvusių bendrovės investuotojų.

Lietuvių startuolis nuo įsikūrimo kasmet auga 80 proc., o iš viso „TransferGo“ jau yra gavęs 77 mln. JAV dolerių vertės investicijų. Pasak „TransferGo“ įkūrėjo ir vadovo Daumanto Dvilinsko, naujoji investicija bus panaudota inovacijoms ir produktui toliau tobulinti.

„Tikime, kad kiekvienas turi teisę pervesti pinigus greitai, saugiai ir pigiai. Nepaisant sudėtingos ekonominės aplinkos į užsienį išvykusiems emigrantams, „TransferGo“ per pandemiją toliau stabiliai augo. Nuo 2012 m. išaugome į daugiau nei 200 darbuotojų visame pasaulyje turinčią bendrovę. Užsitikrinę papildomą finansavimą, turėsime dar stipresnes pozicijas rinkoje ir galėsime toliau kurti inovacijas, plėtoti savo produktų asortimentą darbštiems emigrantams visoje Europoje. Kartu didžiuojamės taip garsindami Lietuvos vardą“, – teigia D. Dvilinskas.

„TransferGo“ turi 3,5 mln. klientų 160 rinkų ir yra vienas pagrindinių pretendentų Lietuvoje tapti vienaragiu (įmone, kurios vertė viršija 1 mlrd. JAV dolerių): bendrovė tikisi per artimiausius 3–4 metus išaugti net 5 kartus. „TransferGo“ per savo veiklos laiką jau įvykdė net 13,5 mln. tarptautinių ir vietinių pervedimų, kurių bendra piniginė vertė viršija 6 mlrd. JAV dolerių.

Pasak Alexanderio Savino, vyriausiojo „Elbrus Capital Funds“ partnerio, „TransferGo“ augimas per pastaruosius kelerius metus liudija, kad įmonė pirmiausia siekia patenkinti savo klientų lūkesčius. „Kai pinigų pervedimo bendrovės užsidarė dėl karantino, „TransferGo“ technologijos buvo gyvybiškai svarbios. Bendrovė padėjo migrantams visame pasaulyje ir toliau siųsti pinigus artimiesiems. Piniginių perlaidų internetu paklausa išlieka didelė ir mes džiaugiamės galėdami būti „TransferGo“ kelionės dalimi“, – komentuoja A. Savinas.

Be minėtų investuotojų, prie investicijos prisidėjo ir ankstesni „TransferGo“ investuotojai: „Hard Yaka“, VEF, „SmartHub“, „Milano Investments“. „RoyalPark Partners“ transakcijos metu buvo pagrindiniai finansiniai ir strateginiai „TransferGo“ patarėjai.

Apie „TransferGo“

Įsikūrusi 2012 m., „TransferGo“ rinkoje įsitvirtino kaip vienas patikimiausių pinigų pervedimų paslaugas teikiančių startuolių, garantuojančių sėkmingas pinigines perlaidas vos per 30 minučių. Šiuo metu „TransferGo“ visame pasaulyje turi apie 3,5 mln. klientų.

Lietuvių startuolio vizija – teikti tarptautines finansines paslaugas be jokių rūpesčių ar dirbtinių sienų. Bendrovės įkūrėjas Daumantas Dvilinskas buvo įtrauktas į 2017 m. „Forbes 30 under 30“ sąrašą. „TechCrunch Europe“ apdovanojimuose 2018 m. įmonė buvo nominuota „Greičiausiai augančiu metų startuoliu“.

Apie „Elbrus Capital“

„Elbrus Capital Funds“ valdo privataus kapitalo tipo turtą, kurio vertė viršija 1,5 mlrd. JAV dolerių. Pagrindiniai fondų investuotojai yra dideli tarptautiniai instituciniai investuotojai ir tarptautinės plėtros organizacijos. Nuo pirmojo fondo įkūrimo 2007 m. „Elbrus Capital Funds“ investavo į daugiau nei 20 platformų įvairiose srityse, įskaitant lyderius skaitmeninėje rinkoje (HeadHunter, CIAN Group), FMCG (Great Beer Holding), užsakomųjų paslaugų bei logistikos (PickPoint, OSG, Records Management), sveikatos apsaugos (Active Component, National Medical Network) ir kitose rinkose.

Apie „Black River Ventures“ (BRV)

„Black River Ventures“ (BRV) yra orientuota į novatoriškas bendroves augimo ir vėlesniuose etapuose Europos ir JAV technologijų srityje. Fondas ypač domisi finansinių paslaugų, duomenų analitikos ir dirbtinio intelekto, paslaugų ir interneto startuoliais. BRV teikia kapitalą technologijų bendrovėms, siekiančioms pritraukti investicijas nuo 3 iki 20 mln. dolerių.

Daugiau informacijos:

Rugilė Staniulytė

„TransferGo“ LT Community Manager (socialinių tinklų vadovė Lietuvai)

rugile.staniulyte@transfergo.com

Pranešimą paskelbė: UAB ADVERUM
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-09-30 11:10
Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal