Startuolis Lietuvos įmonėms siūlo naują verslo finansavimo modelį

Finansinių paslaugų startuolis „Inrem Finance“ Lietuvoje pradeda įgyvendinti verslo finansavimo modelį, skirtą smulkioms ir vidutinėms įmonėms. Siūlomas finansavimo sprendimas pagrįstas atsiskaitymais mokėjimo kortelėmis (Visa, Mastercard ir kt.) – tai pirmoji pagal tokį modelį teikiama verslo finansavimo paslauga Lietuvoje. „Inrem Finance“ paskolas verslui siūlo Lietuvoje ir Latvijoje, tačiau ateityje planuojama plėtra ir kitose Europos Sąjungos šalyse.

„Inrem Finance“ vadovas Andrejus Ryabtsevas teigia, kad brandinant verslo idėją buvo siekiama spręsti problemą, su kuria smulkusis ir vidutinis verslas susiduria daugumoje valstybių, – tai ribotos galimybės efektyviai skolintis verslo plėtrai, apyvartiniam kapitalui ar skoloms padengti.

„Mūsų vertinimu, iš 20 milijonų ES šalyse veikiančių smulkių ir vidutinių įmonių apie pusę neturi galimybės gauti banko finansavimo savo veiklai. Viena vertus, taip nutinka dėl perteklinių duomenų teikimo kredito įstaigoms, kitais atvejais –  įmonės neturi ko įkeisti. Suskaičiavome, kad vien Lietuvoje tokių įmonių gali būti apie 35 000. Matydami nišą patogesnei kreditavimo alternatyvai, nusprendėme pasiūlyti mažoms ir vidutinėms įmonėms realiai prieinamas finansavimo paslaugas“, – sako A. Ryabtsevas.

Startuolio siūlomas verslo finansavimo sprendimas įgyvendinamas taikant avansinio mokėjimo prekybininkams (angl. Merchant Cash Advance) modelį, kai paskola suteikiama įvertinus vidutines mėnesines įplaukas. Pagal savo mėnesines įplaukas įmonės gali skolintis verslo plėtrai ar apyvartiniam kapitalui didinti, o vėliau paskolos įmokos dengiamos iš apyvartos. Iki šiol šis kreditavimo modelis Lietuvoje nebuvo taikomas, tačiau jis itin populiarus tokiose šalyse kaip JAV, Didžioji Britanija ir Indija.

Viena pagrindinių sąlygų verslui, norinčiam gauti finansavimą, yra pastovus įplaukų iš klientų srautas. Teikdamos paraišką dėl paskolos, įmonės papildomai turės pateikti sąskaitos išrašą, kuriame atsispindėtų įplaukų apimtys, ir veiklą pagrindžiantį patalpų naudojimo dokumentą. Skirtingai negu kreipiantis dėl finansavimo į banką, norint gauti paskolą, nebus reikalingas laidavimas ar turto įkeitimas.

A. Ryabtsevas atskleidžia, kad pirmosios įmonės jau kreipėsi ir užsitikrino finansavimą. „Inrem Finance“ vadovas tikisi, kad artimiausiais metais klientų skaičių Lietuvoje ir Latvijoje pavyks užauginti iki 2 000–3 000, o vėliau šį verslo finansavimo modelį pasiūlyti ir kitose ES šalyse.

„Nors Lietuvos rinka nėra didelė, čia matome daug įmonių, kurioms gali būti aktualus mūsų siūlomas finansavimo modelis. Efektyviai gaudami grįžtamąjį ryšį, nuolat tobuliname procesus ir teikiamą paslaugą, pamažu ruošdamiesi plėtrai į kitas ES valstybes. Taip pat itin svarbus aspektas – aukšta darbuotojų kompetencija ir kūrybiškumas, leidęs greitai suburti stiprią komandą, tikinčią mūsų idėja“, – sako A. Ryabtsevas.

„Inrem Finance“ finansavimą teikia ir klientus aptarnauja internetu. Startuolis įsipareigoja atsakymą dėl paskolos suteikimo pateikti vos per 24 valandas nuo paraiškos gavimo. Įmonė, gavusi paskolą, galės lėšas naudoti bet kokiais verslo tikslais, o įmokas pagal pasirinktą apimtį vėliau padengs iš apyvartos.

Apie UAB „Inrem Finance“

UAB „Inrem Finance“ tai 2020 m. vasarą Lietuvoje įsteigtas finansinių paslaugų startuolis, paslaugas teikiantis per elektroninę platformą „Inrem.org“. Įmonei vadovauja Andrejus Ryabtsevas, finansų ekspertas, sukaupęs daugiau nei 20 metų patirtį verslo kreditavimo sektoriuose – bankų, lizingo ir faktoringo.

Pranešimą paskelbė: Inrem finance, UAB
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-09-30 15:05
Verslas, ekonomika, finansai
Prisegti failai
pasidalinti
atgal