Seime įvyks tarptautinė konferencija apie socialines ir emocines kompetencijas ir jų svarbą nuotolinio mokymosi COVID-19 aplinkoje

Renginio tipas: Renginys
Renginio data: Pirmadienis, 2021 m. spalio 4 d.
Renginio pradžia: 11:00
Renginio vieta: Seimo Konstitucijos salėje

2021 m. spalio 1 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

 Spalio 4 d., pirmadienį, 11 val. Konstitucijos salėje (Seimo I rūmai) įvyks tarptautinė konferencija „Socialinio emocinio prototipo modeliavimas: NEET jaunimo atvejis“. Renginį organizuoja Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Švietimo akademijos (ŠA) Profesinio tobulinimosi institutas ir Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetas bei kiti partneriai.

Konferencijoje Australijos, Vokietijos, Latvijos, Estijos ir Lietuvos mokslininkai ir praktikai diskutuos apie socialines ir emocines kompetencijas ir jų svarbą nuotolinio mokymosi COVID-19 aplinkoje, ypatingą dėmesį skiriant NEET atvejų analizei, pristatys tyrimų rezultatus ir šalių ekspertines rekomendacijas.

„Socialinių-emocinių kompetencijų ugdymas pandemijos laikotarpiu šiandien aktualus kiekvienam mokytojui, dėstytojui, ypač grįžus į kontaktinį darbą ir siekiant išlaikyti ir kurti saugią, darbingą, pozityvią ir palaikančią kiekvieną bendruomenės narį aplinką ir kuriant pasitikėjimu grįstą mokyklą“, − teigia VDU ŠA kanclerė prof. Lina Kaminskienė.

Anot jos, pandemijos laikotarpiu mūsų mokytojai patvirtina, kad mokymasis yra socialus procesas, kur svarbiausias vaidmuo, užtikrinant vaikų ir mokytojų gerą savijautą ir saugią aplinką, tenka šio proceso įkvėpėjui ir fasilitatoriui – mokytojui.

Tarptautinė mokslinė-praktinė konferencija organizuojama kartu su ES COST tarptautiniu tinklu ,,Kaimo socialinės atskirties jaunimo tinklas: socialinės atskirties jaunimo rizikų modeliavimas“ (angl. Rural NEET Youth Network: Modeling the risks underlying rural NEETs social exclus), kuris skirtas pristatyti niekur nedirbančio ir nesimokančio (NEET) jaunimo situacijas ir praktikas Europoje bei Lietuvoje. Kartu analizuojami socialinio emocinio ugdymo bei socialinių kompetencijų prevenciniai modeliai ir su socialine atskirtimi susijusios rizikos, tokios kaip žemos pajamos, švietimo prieinamumas, akademiniai pasiekimai ir (ne) užimtumo rodikliai. Iš viso šis tinklas vienija 31 Europos šalių mokslininkus ir praktikus.

Šį Baltijos ir Vokietijos universitetų ryšių biuro projektą remia Vokietijos akademinių mainų tarnyba (DAAD) iš Vokietijos Federacinės Respublikos užsienio reikalų ministerijos lėšų.

Spalio 5 d., antradienį, antroji renginio diena numatoma Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijoje (222 kab., Ševčenkos g. 31, Vilniuje).

Renginį bus galima stebėti Seimo „YouTube“ paskyroje „Atviras Seimas“.

Konferencijos programa (lietuvių ir anglų k.)

Papildomą informaciją suteiks:

Povilas Urbšys

Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos

Profesinio tobulinimo instituto vyr. specialistas

Mob. 8 687  92 730, el. p. urbsys@gmail.com  

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-01 09:23
Švietimas ir mokslas, Politika
Renginio pradžia
2021-10-4, pirmadienis11:00
Renginio vieta
Seimo Konstitucijos salėje
pasidalinti
atgal