Šeštadienį Baltijos valstybių parlamentarai jėgas išmėgins krepšinio aikštelėje

2021 m. spalio 1 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

 Rytoj, spalio 2 d., 10.45 val. Lietuvos, Latvijos ir Estijos parlamentų narių krepšinio komandos susitiks jau 14-ąjį kartą rengiamame tradiciniame turnyre „Baltijos Asamblėjos taurė“. Šiemet Lietuva pirmininkauja Baltijos Asamblėjai, mininčiai 30-ąsias savo veiklos metines, tad šįkart atsakomybė surengti turnyrą, kuris vyks Kaune (Pašilės g. 41), teko garbė mūsų valstybės parlamentui.

Turnyre komandos žais vieno rato principu, po kurio paaiškės naujieji „Baltijos Asamblėjos taurės“ čempionai. Nors pastaruoju metu krepšinio varžybose dominavo kaimyninių valstybių ekipos, šiemet artėjančiame turnyre Lietuvai vilčių suteikia tai, kad Seimo komandos treneris Sergejus Jovaiša turės galimybę naudoti plačią (net 20 žaidėjų) rotaciją. Žaidėjų ūgio vidurkis 184 cm. Komandos sudėtyje aukščiausias žaidėjas − dukart olimpinis čempionas Virgilijus Alekna, o žemiausia pagal ūgį − ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė. Įdomu, kad meilės krepšiniui neslepianti Seimo narė yra vienintelė turnyre planuojanti žaisti moteris.

Prieš turnyrą optimizmo neslėpė Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininkas Andrius Kupčinskas. Jis teigė, kad atsinaujinus komandos sudėčiai Lietuvos komandos lūkesčiai turnyre yra aukščiausi ir komanda jaučia atsakomybę, nes pergalės skonį šiose varžybose teko patirti senokai. Visgi krepšinio turnyras nėra tik apie sportą, bet tai ir puiki galimybė neformalioje aplinkoje stiprinti Baltijos valstybių parlamentarų tarpusavio ryšius.

„Toks neformalus trijų Baltijos „sesių“ parlamentarų bendradarbiavimas stiprina tarpusavio ryšius, panaikina nuotolinio konteksto sienas ir padeda priimti ar inicijuoti atitinkamus sprendimus, kurie pasitarnautų bendrai mūsų kaimyninių valstybių gerovei. Tai svarbu ne tik parlamentarizmo kontekste, bet ir geopolitinėje plotmėje, atsižvelgiant į hibridines atakas prie mūsų bei ES sienų. Kartu tai puiki galimybė Seimo komandiškumui kelti“, – teigė Seimo delegacijos Baltijos Asamblėjoje pirmininkas A. Kupčinskas.

Krepšinio aikštelėje taip pat bus galima išvysti Estijos Rygikogo Pirmininką Jūrį Ratasą (Jüris Ratas), Rygikogo Pirmininko pavaduotoją Haną Pevkurį (Hanno Pevkur), Latvijos ekonomikos ministrą Janį Vitenbergą (Jānis Vitenbergs), Seimo Pirmininko pavaduotoją Andrių Mazuronį, Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto vadovą Lauryną Kasčiūną bei kitus Baltijos valstybių parlamentarus.

Parengė

Informacijos ir komunikacijos departamento

Spaudos biuro vyriausiasis specialistas

Giedrius Leskauskas

Tel. (8 5)  239 6875, el. p. giedrius.leskauskas@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimas
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-01 12:15
Sportas, Politika
pasidalinti
atgal