„SME Finance“ laimėjo prestižinį „The Next Web“ skiriamą „Tech5“ apdovanojimą

Lietuvos finansų technologijų („fintech“) bendrovė „SME Finance“ laimėjo prestižinį „Tech5“ apdovanojimą, skiriamą sparčiausiai augantiems Europos startuoliams. Apdovanojimus organizuoja „Financial Times“ grupei priklausanti technologijų naujienų ir konferencijų platforma „The Next Web“.

„Tech5“ apdovanojimai teikiami jau 8-ąjį kartą. Jais įvertinamas startuolių našumas, augimas ir potencialas. Šiemet į laimėtojų sąrašą pateko 100 geriausių technologijų startuolių iš 20-ies Europos šalių.

„Mūsų tikslas – pasitelkus geriausias technologijas suteikti kuo platesnes galimybes skolintis smulkiam ir vidutiniam verslui (SVV), kurio poreikius tradicinis bankų sektorius ne visada gali patenkinti. Džiaugiamės, kad mūsų pastangos spręsti prasto SVV aptarnavimo problemą ir aptarnauti šį sektorių greičiau bei kokybiškiau buvo įvertintos „The Next Web“ kūrėjų. Tikimės, kad tai suteiks mums dar daugiau motyvacijos padėti verslui augti visose Baltijos šalyse“ – sako „SME Finance“ generalinis direktorius Mindaugas Mikalajūnas.

Šiemet „SME Finance“ paskolų portfelis išaugo 70 proc. – nuo 94 mln. iki 160 mln. eurų. Be to, rugsėjį „SME Finance“ pritraukė 120 mln. eurų investiciją iš Jungtinės Karalystės alternatyvaus turto valdymo įmonės ir su investuotų lėšų pagalba planuoja paskolų portfelį šiemet išauginti iki 200 mln. eurų.

„Spartų mūsų portfelio augimą lemia unikali „SME Finance“ ir „SME Bank“ ekosistema, kurioje dvi bendrovės siūlo verslui geriausius finansavimo ir kasdieninės bankininkystės sprendimus. Jos struktūra, pasitelkdama dirbtinio intelekto algoritmus, pateikia greitus ir individualiai pritaikytus pasiūlymus smulkaus ir vidutinio verslo sektoriaus dalyviams, kuriems iki šiol buvo itin sudėtinga gauti reikiamą finansavimą. Šį modelį planuojame plėsti į kitas Europos šalis – Suomiją, Lenkiją, Vokietiją, Ispaniją, Nyderlandus“, – aiškina M. Mikalajūnas.

„Tech5“ apdovanojimai buvo įteikti rugsėjo 30 d. „The Next Web“ konferencijos Amsterdame metu. Ši konferencija – dalis didžiausio Europos technologijų festivalio, į kurį kasmet susirenka daugiau nei 24 tūkst. dalyvių iš viso pasaulio. Festivalio lankytojai yra verslininkai, kūrėjai, rinkodaros vadovai, direktoriai ir politikos formuotojai.

„The Next Web“ yra į technologijas orientuota, Amsterdame įsikūrusi žiniasklaidos įmonių grupė, valdanti kelias naujienų, verslo ir kultūros iniciatyvas. 2008 m. įkurtame internetiniame portale „TNW“ kas mėnesį apsilanko daugiau nei 7,2 mln. virtualių lankytojų. 2019 m. šią bendrovę įsigijo žiniasklaidos grupė „The Financial Times“.

Apie „SME Finance“ ir „SME bank“

2016 m. veiklą pradėjusi lietuviško kapitalo įmonė „SME Finance“ šiuo metu yra didžiausia Baltijos šalyse nebankinio finansavimo technologijų platforma, suteikusi finansavimo už 770 mln. eurų. Įmonė kartu su neobanku „SME Bank“ vienoje ekosistemoje valdo 160 mln. eurų finansavimo portfelį. Šių metų vasario mėn. „SME Bank“ buvo suteikta Europos Centrinio Banko licencija, o oficialiai bankas veiklą pradėjo šių metų birželį. „SME Finance“ ekosistema teikia paskolų, lizingo, faktoringo, kredito linijos ir kasdienės bankininkystės paslaugas.

Pranešimą paskelbė: UAB "coagency"
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
atgal