Biotechnologijų srities įmonių projektams – 14 mln. eurų parama

Ekonomikos ir inovacijų ministerija, skatindama prioritetinio Lietuvoje biotechnologijų sektoriaus plėtrą, skelbia kvietimą šio sektoriaus įmonėms, tarp jų ir startuoliams, teikti paraiškas pagal naująją priemonę „Biotechnologijų srities pramonės plėtra Lietuvoje“.  Šiuo kvietimu numatyta paskirstyti 13,7 mln. eurų.

„Lietuvos biotechnologijų sektorius yra vienas sparčiausiai augančių ir didžiausią pridėtinę vertę kuriančių pramonės sektorių mūsų šalyje. Siekdami sparčiai žengti pirmyn, turime didinti investicijas į šį sektorių, stiprinti verslo ir mokslo bendradarbiavimą, skatinti naujų, inovatyvių ir paklausių produktų kūrimą. Todėl priemonė „Biotechnologijų srities pramonės plėtra Lietuvoje“ prisidės prie šių tikslų ir ambicijų tapti viena pirmaujančių Vidurio ir Rytų Europos šalių biotechnologijų srityje ir nauju traukos centru Europoje“, – teigia ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pagal priemonę „Biotechnologijų srities pramonės plėtra Lietuvoje“ skelbiami du kvietimai. Pirmasis skirtas startuoliams, kurių vienam projektui suteikiamas iki 200 tūkst. eurų finansavimas, antrasis – privačioms įmonėms, kurios vienam projektui gali gauti iki 500 tūkst. eurų siekiantį finansavimą.

Paskelbtais kvietimais biotechnologijų srities pramonės plėtrą Lietuvoje siekiama skatinti įgyvendinant mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) veiklas. Jos turi prisidėti prie rinkai patrauklių inovatyvių produktų vystymo ir didinti biotechnologijos srities pramonės įmonių konkurencingumą.

Priemone „Biotechnologijų srities pramonės plėtra Lietuvoje“ yra finansuojamas produktų modelių ir bandomųjų versijų kūrimas ir demonstravimas, bandomosios partijos gamyba ir sukurto naujo produkto pavyzdžių įvertinimas. Projektų įgyvendinimo trukmė – iki 12 mėnesių.

Paraiškas finansavimui gauti gali teikti įmonės kartu su mokslo bei studijų institucijomis ir universitetų ligoninėmis, veikiančiomis biotechnologijų (raudonųjų, baltųjų, žaliųjų, mėlynųjų), farmacijos, ikiklinikinių ir klinikinių tyrimų, sveikatos informatikos ir bioinformatikos, medicinos inžinerijos srityse ir aktyviai dalyvaujančios naujų produktų kūrimo, technologijų perdavimo ir komercinimo procesuose.

Finansavimą siekiančios gauti biotechnologijų srities įmonės ir startuoliai turi užpildyti svetainėje https://mita.lrv.lt/ skelbiamą paraišką ir pateikti ją Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūrai (MITA) iki š. m. spalio 29 dienos.

Paraiškas ketinančias teikti įmones ir startuolius MITA kviečia į spalio 13–14 dienomis vyksiantį informacinį renginį, kurio metu ekspertai išsamiai pristatys naująją priemonę ir aptars sėkmingo paraiškos rengimo ypatumus. Daugiau informacijos –  https://mita.lrv.lt/.

Lietuvos gyvybės mokslų sektorius auga greičiausiai Europos Sąjungoje – po 16 proc. kasmet. 2019 m. jis sukūrė apie 2,9 % šalies BVP, o strateginis tikslas – iki 2030 m. pasiekti 5 % BVP.

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-11 12:59
Pramonė, gamyba, Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal