Lietuvoje – ypatingas dėmesys biotechnologijoms: skiriama 13,7 mln. eurų

LR Ekonomikos ir inovacijų ministerija biotechnologijų srities įmonių projektams įgyvendinti skyrė  13,7 mln. eurų. Kvietimus skelbia ir priemonę „Biotechnologijų srities pramonės plėtra Lietuvoje“ administruoja Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA). Iki spalio 29 d. ji kviečia šiame sektoriuje veikiančias Lietuvos įmones, įskaitant startuolius, teikti paraiškas ir gauti iki 500 tūkst. eurų finansavimą.

Skelbiami 2 atskiri kvietimai: startuoliams, kurių vienam projektui suteikiama iki 200 tūkst. eurų, ir privačioms įmonėms – jų vieno projekto finansavimas gali siekti 500 tūkst. eurų. Paraiškas gali teikti įmonės, įskaitant startuolius, kartu su mokslo bei studijų institucijomis ir universitetų ligoninėmis, veikiančiomis biotechnologijų (raudonųjų, baltųjų, žaliųjų, mėlynųjų), farmacijos, ikiklinikinių ir klinikinių tyrimų, sveikatos informatikos ir bioinformatikos, medicinos inžinerijos srityse ir aktyviai dalyvaujančios naujų produktų kūrimo, technologijų perdavimo bei komercinimo procesuose.

Paskelbtais kvietimais biotechnologijų srities pramonės plėtrą Lietuvoje siekiama skatinti įgyvendinant mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) veiklas. Jos turi prisidėti prie rinkai patrauklių inovatyvių produktų vystymo ir didinti biotechnologijos srities pramonės įmonių konkurencingumą.

„Biotechnologijų sektorius – vienas iš prioritetinių, norint Lietuvai įsitvirtinti pasaulinėje rinkoje, tad šie kvietimai yra pirmoji ir išskirtinė galimybė ne tik startuoliams bei brandžioms įmonėms, bet ir mokslininkams bei universitetų ligoninėms imtis iniciatyvos įgyvendinant reikšmingus projektus“, – pabrėžia MITA vadovė Birutė Bukauskaitė.

Šia priemone yra finansuojamas produktų modelių ir bandomųjų versijų kūrimas bei demonstravimas, bandomosios partijos gamyba bei sukurto naujo produkto pavyzdžių įvertinimas. Projektų įgyvendinimo trukmė – iki 12 mėnesių. Norintys gauti finansavimą turi suskubti – paraiškos priimamos iki spalio 29 d. 23:59.

Paraiškas ketinančias teikti įmones bei startuolius spalio 13-14 dienomis MITA kviečia į informacinį renginį, kurio metu ekspertai išsamiai pristatys naująją priemonę, aptars sėkmingo paraiškos rengimo niuansus, pavyzdžiui, valstybės pagalbos taikymą, MTEP veiklų identifikavimą ir kt.

Projektų įgyvendinimo sąlygos pateikiamos kvietimuose:

Kvietimą startuoliams rasite čia

Kvietimą įmonėms rasite čia.

Turintiems klausimų dėl kvietimų, kviečiame kreiptis el. paštu biotech@mita.lt

arba tel.:

(+370) 647 31965;

(+370) 603 87135;

(+370) 604 80679;

(+370) 600 45982;

(+370) 647 31966;

Pranešimą paskelbė: Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra
2021-10-11 14:49
Pramonė, gamyba, Medicina, farmacija