Seimo Audito komitetas: gera aukštojo mokslo studijų kokybė – ambicingas ir rūpimas siekis

2021 m. spalio 13 d. pranešimas žiniasklaidai (daugiau naujienų)

 

Šiandien Seimo Audito komitetas posėdyje išsamiai aptarė rekomendacijų, pateiktų valstybinio audito ataskaitoje „Ar užtikrinama studijų kokybė aukštosiose mokyklose“, įgyvendinimą. Komitetas susipažino su audito rezultatais ir rekomendacijų įgyvendinimo planu, išklausė Valstybės kontrolės ir Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos pristatytą informaciją šiuo klausimu, taip pat posėdyje dalyvavusių aukštųjų mokyklų, studentų ir doktorantų, Sveikatos ministerijos atstovų nuomones.

Posėdyje akcentuota, kad kokybiškos aukštojo mokslo studijos šalies aukštosiose mokyklose skatina ekonomikos augimą ir inovacijų plėtrą, didina visos šalies gerovę, lemia aukštesnį užimtumo lygį, socialinį stabilumą, o švietimo ir mokslo politikos nuostatos yra visos nacionalinio saugumo politikos dalis, todėl valstybė savo švietimo ir mokslo politika turi užtikrinti aukštą švietimo kokybę, skatinti mokslo ir technologijų plėtrą, rūpintis, kad Lietuva taptų žinių visuomene. Klausimo kuratorė Seimo narė Asta Kubilienė pabrėžė, kaip svarbu yra ir ateityje, kad „komitetas tęstų šio klausimo parlamentinę kontrolę ir bendradarbiautų su šalies aukštosiomis mokyklomis“.

Komitetas nusprendė prašyti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos užtikrinti aktyvų bendradarbiavimą su šalies aukštosiomis mokyklomis, studentų ir rezidentų organizacijomis, Sveikatos apsaugos ministerija, verslo subjektus vienijančiomis organizacijomis, socialiniais partneriais ir telkti juos kartu priimant sprendimus ir rengiant priemones aukštojo mokslo studijų kokybei šalies aukštosiose mokyklose gerinti. Siekiama nustatyti palyginamus veiklos kokybės rodiklius, su kuriais būtų siejamas aukštųjų mokyklų finansavimas, stojantiesiems vienodus minimalius reikalavimus rengiant studijų programas, doktorantūrų vertinimo kriterijus ir kt.

Komitetas nusprendė tęsti šio klausimo parlamentinę kontrolę ir stebėti rekomendacijų įgyvendinimo eigą.

Daugiau informacijos:

Seimo Audito komiteto pirmininkas Zigmantas Balčytis,

tel. (8 5) 239 6736, el. p. zigmantas.balcytis@lrs.lt

Pranešimą paskelbė: Lietuvos Respublikos Seimo kanceliarija
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-13 16:33
Švietimas ir mokslas, Politika
pasidalinti
atgal