Lietuvos vardas garsinamas pasaulinėje „fintech“ ir kriptovaliutų konferencijoje Dubajuje, JAE

Lietuva jau keletą metų iš eilės vis garsiau skamba kaip turinti puikią infrastuktūrą kripto ir „blockchain“ (liet. blokų grandinės) verslams kurtis. Šiuo metu (spalio 17-21 dienomis) Dubajuje, JAE, vykstančiame viename didžiausių technologijų renginių, surenkančių virš 150 tūkstančių dalyvių – „GITEX Global 2021“ konferencijoje ne kartą skambėjo ir Lietuvos vardas. 

Šioje konferencijoje susirenka pasaulio technologijų pramonės lyderiai, startuoliai ir ateities kūrėjai, tarp šių metų dalyvių ir „Huawei“, „Red Hat“, „Cisco“, „Zoho“, „Zoom“, „Lenovo“, „Microsoft“, taip pat atstovai iš Lietuvos. Šiuo metu vykstančioje „GITEX“ konferencijoje, Lietuvą garsina trys lietuviai – rinkodaros agentūros „LKI Consulting“ vadovė Laura K. Inamedinova, buvęs „Ellex Valiunas“ teisininkas, dabar su fintech“ (liet. finansinėmis technologijomis) ir kriptovaliutų įmonėmis dirbantis Paulius Vaitkevičius, ir „DailyCoin“ – „blockchain“ naujienų agentūros, vyriausioji redaktorė ir COO (​​vyriausioji veiklos vadovė) - Liucija Lenkauskaitė. 

Lietuviai dalyvavo panelinėje diskusijoje Baltijos šalys - kriptovaliutų pionierės apie kripto vystymo galimybes Baltijos šalyse. Diskusijoje ne kartą nuskambėjo Lietuvos, kaip šios industrijos lyderės vardas. 

Diskusiją koordinavo rinkodaros agentūros vadovė Laura. Paulius pasidalino teisiniais pokyčiais Baltijos šalyse, bei nurodė, kodėl Lietuva tampa vis patrauklesnė naujiems verslams kurtis. O Liucija pasidalino teigiamais pokyčiais Baltijos šalių kripto ir „blockchain“ infrastruktūrose. 

Diskusijos metu pašnekovai išskyrė pagrindinius aspektus, kodėl verta kurti kripto verslus Baltijos šalyse. Anot Pauliaus, vienas didžiausių privalumų  - jog nereikia tokių didelių pradinių investicijų kaip kitose Europos šalyse. Taip pat dėl efektyvių technologijų, verslo registracija vyksta labai greitai, o norint pradėti verslą, fiziškai nebūtina būti šalyje. Palyginus su kitomis valstybėmis, Lietuvoje ir kitose Baltijos šalyse, lengva sukurti naują banko sąskaitą. Lietuvai labai svarbu parodyti, jog čia galima kurti didelius ir tarptautinius verslus, tad šis sektorius gauna didelį palaikymą iš vyriausybės. 

Pauliaus nuomone Baltijos šalys yra kriptovaliutų dėmesio centre, nes daugelis kitų Europos šalių priešinasi kriptovaliutoms ir „blockchain“ technologijoms ir gana griežtai laikosi nacionalinių teisės aktų. Baltijos šalių nuomonė šiuo klausimu kiek kitokia - jos kaip tik reklamuojamos kaip draugiška aplinka naujoms įmonėms, ateinančioms į šias rinkas. 

Žinoma, kiekvienos Baltijos šalies istorijos skirtingos. Pauliaus teigimu, Estija daugelį metų buvo labai draugiška „blockchain“ verslams. Tai įvyko dėl to, nes Estijos licencijavimo procedūra buvo labai paprasta ir efektyvi. Tačiau vėliau įsigaliojus naujiems kovos su pinigų plovimu reglamentams, Estija pradėjo laikytis labai griežto požiūrio. Tad daugelis įmonių neįstengė neatsilikti nuo naujų reikalavimų ir pradėjo ieškoti naujų būdų ir draugiškesnės aplinkos savo verslui vykdyti.

Būtent dėl šios priežasties, Lietuva iškilo kaip alternatyva. Liucijos teigimu, šiuo metu, Lietuva sparčiai žengia naujų technologijų link. Tad į Lietuvą atvyksta vis daug įvairių žaidėjų, norinčių čia įkurti ir pradėti savo verslą. Kadangi procedūros yra gana lengvos ir greitos, leidžiančios pradėti verslą per vos kelias savaites, Lietuva pritraukia stiprius Europos žaidėjus.  

Anot Liucijos, Lietuva yra labai draugiška kripto verslų reguliavimo atžvilgiu, taip pat čia nuolat taikomos naujos technologijos. Jos teigimu, Lietuvoje šie verslai greitai auga ir todėl, jog kaimyninės šalys, Estija ir Latvija neturi tokios infrastruktūros. Estijoje naudojami kiek griežtesni reikalavimai, o Latvija tik pradeda veiklą šioje srityje. 

Anot Liucijos, Lietuvoje šiems verslams vystytis padeda ne tik draugiška aplinka, efektyvus bendradarbiavimas su bankais, greita komunikacija bet ir geografinė padėtis. Pašnekovai sutinka, kad Lietuva yra puiki vieta Rytų Europos šalims pradėti verslus ir vėliau juos plėsti į kitas Europos šalis. 

Pastabos redaktoriui:

GITEX tinklapis: www.gitex.com

Apie GITEX: www.en.wikipedia.org/wiki/GITEX

 

Kontaktai:

Ugnė Butinavičiūtė

“LKI Consulting Rinkodaros Specialistė

ugne@lkiconsulting.org

+37062909874

Pranešimą paskelbė: LKI Consulting
„BNS Spaudos centre“ skelbiami įvairių organizacijų pranešimai spaudai. Už pranešimų turinį atsako juos paskelbę asmenys bei jų atstovaujamos organizacijos.
2021-10-19 10:20
Verslas, ekonomika, finansai
pasidalinti
atgal